Săptămână neagră în Sălaj: 135 de infectări cu coronavirus şi patru decese

Săptămână neagră în Sălaj: 135 de infectări cu coronavirus şi patru decese

Toţi cei patru pacienţi decedaţi prezentau comorbidităţi FOTO Arhivă

Situaţie alarmantă în judeţul Sălaj, după ce 135 de sălăjeni s-au infectat cu noul coronavirus, iar patru au fost răpuşi de boală în numai şapte zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Raportările făcute în Sălaj de către autorităţi pentru săptămâna ce s-a încheiat sunt îngrijorătoare. Nu mai puţin de 135 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, iar patru au decedat.
Toţi cei patru pacienţi care au pierdut lupta cu boala sufereau şi de alte afecţiuni. Una dintre victime, un bărbat de 79 de ani, ce suferea şi de hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, cardiopatie ischemică cronică şi demenţă nespecificată, a fost confirmat pozitiv în 29 septembrie şi a decedat două zile mai târziu.

Coronavirusul i-a fost fatal şi unui sălăjean de 78 de ani, şi el suferind de hipertensiune arterială. Bărbatul a decedat în 1 octombrie, pentru ca în 2 octombrie, testele să confirme prezenţa virusului. Un alt deces, produs în 3 octombrie, este al unei femei de 94 de ani, confirmată cu COVID-19, în 22 septembrie. Pacienta mai suferea de hipertensiune arterială şi de diabet zaharat insulino-dependent.

Tot pe seama COVID-19 a fost pus şi decesul din 3 octombrie al unui pacient de 64 de ani, care se lupta cu boala încă din 19 septembrie. Acesta prezenta comorbidităţi, spun autorităţile, mai precis hipertensiune arterială şi hiperplazia prostatei.

Numărul deceselor de la debutul pandemiei ajunge, astfel, în judeţul Sălaj, la 34, iar al infectărilor, la 806. Ultimele raportări ale autorităţilor arată că până în prezent 538 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi, în timp ce 152 bolnavi sunt spitalizaţi, iar 82 cu teste pozitive sunt în izolare la domiciliu şi monitorizate de medicul de familie.

Mai puteţi citi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările