Salbă de medalii pentru informaticienii sălăjeni. Cine este elevul calificat în lotul naţional

Salbă de medalii pentru informaticienii sălăjeni. Cine este elevul calificat în lotul naţional

Lotul Sălajului se întoarce acasă cu 5 medalii FOTO Florin Morar

Fiecare din cei cinci componenţi ai lotului sălăjean a cucerit câte o medalie la faza naţională a Olimpiadei de Informatică.

Lotul de informatică al Sălajului a făcut senzaţie la Olimpiada Naţională ce a avut loc la Suceava, în perioada 30 aprilie-4 aprilie. Cei cinci componenţi, toţi elevi ai Colegiului Naţional "Silvania" Zalău şi la Centrul Judeţean de Excelenţă, s-au întors cu nu mai puţin de cinci medalii.

Trei dintre ei -  Bogdan Pop (clasa a XII-a), Andrei Cotor şi Alex Nicolae Pop (clasa a X-a) - au cucerit aurul, în timp ce Shantih Alex Hil (clasa a XI-a) a primit argintul, iar Dragoş Neghină (clasa a XII-a), bronzul.

Potrivit profesorului Florin Morar, cel care i-a pregătit pe toţi cei cinci medaliaţi, rezultatele de excepţie sunt rodul unei pregătiri asidue: "Rezultatele obţinute sunt oarecum normale şi vin după muncă asiduă de ani de zile, dar şi după alte rezultate merituorii obţinute la alte competiţii şcolare, precum Concursul Interjudeţean Grigore Moisil, Concursul Naţional de Informatică Adolescent Grigore Moisil ori Concursul Internaţional al Centrelor de Excelenţă. Este, însă, pentru prima dată când Sălajul reuşeşte performanţa de a câştiga trei medalii de aur. Mă bucur pentru succesul lor, mai ales că ştiu că au muncit foarte mult, vreau să îi felicit şi am încredere că pe viitor vor obţine rezultate şi mai bune".

În cursul zilei de vineri, 3 mai, cei cinci liceeni zălăuani au participat la barajul pentru lotul de participare la olimpiadele naţionale. În urma testării, elevul Bogdan Pop şi-a câştigat dreptul de a face parte din lotul restrâns al României.

Vă mai recomandăm:

Ce este „rulmentul viitorului“, invenţia unor elevi din Zalău: „Este bazat pe principul levitaţiei magnetice, care reprezintă viitorul, în opinia noastră“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările