Salariaţii din spitalele sălăjene fac "grevă formală". Lider sindical: "Efectivul de personal nu ne permite mai mult"

Salariaţii din spitalele sălăjene fac

Activitatea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ nu a fost afectată de grevă FOTO Andreea Vilcovschi

În timp ce în alte unităţi spitaliceşti din judeţ, salariaţii asigură continuitatea actului medical cu doar o treime dintre angajaţi, în Sălaj, angajaţii îşi desfăşoară activitatea ca în orice altă zi.

Chiar dacă la nivel naţional a fost declanşată greva generală, în spitalele sălăjene activitatea se derulează în mod normal. După cum susţine preşedintele Sanitas Sălaj, Chelement Hodiş, în judeţ are loc o "grevă formală": „În condiţiile Legii 62, nu putem face grevă cu întreruperea activităţii. E o grevă formală la nivel de judeţ, efectivul pe care îl avem şi condiţiile în care s-a deschis conflicul de muncă ne permite doar atât”, a explicat Chelement Hodiş, preşedintele Sanitas Sălaj.
Acesta a ţinut să precizeze că protestele nu sunt împotriva celor care au nevoie de servicii de sănătate, ci se vor a fi demers prin care să atragă atenţia celor care finanţează sistemul asupra problemelor cu care se confruntăm.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de prevederile recentelor ordonanţe de urgenţă care reglementează salarizarea din Sănătate (OUG 20/2016 şi OUG 43/2016), despre care susţin că creează un tratament discriminatoriu între structurile profesionale. Mai precis, spun ei, lucrătorii cu studii postliceale care efectuează aceleaşi prestaţii de îngrijiri precum colegii lor cu studii superioare sunt remuneraţi cu circa 800 de lei mai puţin. Actele normative amintite discriminează şi personalul Tesa şi cel administrativ, angajaţii din creşe şi grădiniţe, precum şi lucrătorii din unităţile de asistenţă socială şi medico-sociale.

Vă mai recomandăm:

Practicianul Anului 2016 este o sălăjeancă. Directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost premiat în Anglia

Medicină făcută pe ghicite. Criza acută de doctori din Sălaj a dus la o situaţie critică: la Urgenţe se lucrează cu medici de familie şi cu rezidenţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările