Sǎlǎjeanca Alina Breje, premiatǎ pentru creativitate în Liban

Sǎlǎjeanca Alina Breje, premiatǎ pentru creativitate în Liban

Alina, la salonul de carte de la Torino FOTO Arhiv[

Scriitoarea şi traducătoarea sălăjeană Alina Breje a fost premiată recent la Concursul internaţional de literatură “NAJI NAAMAN” din Liban.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce a reprezentat România la cea de-a 26-a ediţie a Salonului Internaţional de carte de la Torino, unde a fost lansat volumul Antologia dell'aforisma romeno contemporaneo (Antologia aforismului românesc contemporan), tradus de ea, Alina Breje consemnează acum o nouă realizare - premiul pentru creativitate la cea de-a XI-a ediţie a Concurs internaţional de literatură “NAJI NAAMAN” din Liban. În competiţie s-au înscris 1.362 autori di n56 de ţări, ce au scris în douǎzeci şi şase de limbi, arabă (literară şi dialectală), albanezǎ, chineză, croată, cehǎ, engleză, franceză, germană, italiană, japonezǎ, bulgarǎ, norvegianǎ, românǎ, sârbă, spaniolă, turcǎ şi altele. S-au acordat 54 de premii pe trei categorii: premii de merit, premii de creativitate şi premii de onoare pentru opere complete.


 Lansate în 2002, premiile literare Naji Naaman sunt decernate în Liban în fiecare an autorilor de creaţii literare cele mai originale şi mai incitante din punct de vedere stilistic şi al mesajului, care vizeazǎ revigorarea şi dezvoltarea valorilor umane. În luna iulie 2013, laureaţii işi vor vedea textele tipărite (integral sau parţial) în antologia anuală a premiilor editată în seria literară gratuită a Fundaţiei Naji Naaman pentru Cultura Gratuită (FCG). Laureaţii din actuala ediţie vor purta titlul de membru onorific acordat de „La Maison Naaman pour la Culture”.
 

Citeşte şi Traducătoarea Alina Breje, reprezentanta României la Salonul Internaţional de Carte de la Torino 2013

FOTO Ce mai inventează copiii de astăzi: microfoane - spion, sănii care merg vara şi dispozitive de alungat şobolanii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: