S-a încheiat prima etapă a înscrierilor la şcoală. Câte locuri au rămas neocupate în clasa pregătitoare în Sălaj

S-a încheiat prima etapă a înscrierilor la şcoală. Câte locuri au rămas neocupate în clasa pregătitoare în Sălaj

A doua etapă de înscrieri începe în 2 aprilie FOTO Arhivă

Părinţii care nu şi-au înscris copiii la şcoală în prima etapă pot depune cereri în perioada 2-8 aprilie, listele finale urmând să fie afişate în 11 aprilie.

După încheierea primet etape de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020, în judeţul Sălaj au fost depuse 1.926 de cereri, dintre care 1.686 pentru copii care împlinesc 6 ani până la 31 august inclusiv, iar 240, pentru copii care fac această vârstă între 1 septembrie şi 31 decembrie, potrivit centralizării Ministerului Educaţiei Naţionale. În aceste condiţii, în şcolile din judeţ au rămas neocupate peste 300 de locuri.

Lista copiilor înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi situaţia copiilor neînscrişi după prima etapă vor fi afişate vineri, 29 martie, în unităţile de învăţământ şi pe site-urile acestora, respectiv al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj.

A doua etapă de înscrieri va avea loc între 2 şi 8 aprilie şi se adresează copiilor care nu au fost înscrişi ori nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile. Listele finale vor fi afişate în data de 11 aprilie.

Ulterior, conform metodologiei de înscriere, în săptămâna 12-19 aprilie, Inspectoratul Şcolar va centraliza şi soluţiona cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi în vreo unitate de învăţământ, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.
În judeţul Sălaj au fost disponibile 2.246 de locuri în clasa pregătitoare, mai mult de un sfert dintre acestea fiind în unităţile de învăţământ din municipiul Zalău.

Mai puteţi citi:

Târg de oferte educaţionale pentru elevii de clasa a VIII-a. Ce propuneri au liceele şi colegiile din Sălaj

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările