Românul care produce gratuit viziere de protecţie împotriva coronavirusului: „Le donăm medicilor şi poliţiştilor. Suntem asaltaţi de cereri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În patru ore, echipa produce 100 de viziere FOTO Radu Brânduşan
În patru ore, echipa produce 100 de viziere FOTO Radu Brânduşan

Antreprenorul este asaltat de solicitări venite de la spitale din mai multe judeţe, jandarmerie şi poliţişti. El se bazează pe donaţiile oamenilor pentru a putea creşte producţia.

Comunitatea sălăjeană se mobilizează în lupta cu noul coronavirus. De la donaţii către sistemul sanitar ori sprijin acordat structurilor Ministerului Afacerilor Interne, la acte de voluntariat pentru vârstnicii nevoiţi să stea în case în această perioadă, oamenii se implică atât cât pot. Unul dintre cei care a decis să dea o mână de ajutor este Radu Brânduşan (36 de ani), un antreprenor local care confecţionează viziere, pe care le donează celor ce luptă în prima linie cu pandemia cauzată de noul coronavirus.

De la începutul acestei săptămâni, Radu cu soţia lui şi doi angajaţi fac voluntariat pentru a produce viziere de protecţie a feţei pentru cadre medicale, ambulanţieri, poliţişti sau jandarmi. Soţii Brânduşan s-au alăturat, astfel, proiectului iniţiat la nivel naţional viziere.ro, un grup de tineri fondatori de start-up-uri, care au prototipat o vizieră de protecţie cu o durată de fabricare foarte mică şi din materiale uşor de procurat.

De la începutul săptămânii, echipa sălăjeanului a reuşit să producă aproape 200 de astfel de dispozitive de protecţie, care au ajuns la cadele medicale, Poliţia Locală Zalău, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Sălaj, dar şi la un ONG ai cărei voluntari fac cumpărături pentru persoanele izolate şi vârstnice.



"Întreg proiectul se bazează pe voluntariat, iar produsele sunt oferite gratuit către cei ce luptă în prima linie cu pandemia cauzată de noul coronavirus. Suntem asaltaţi de comenzi, cantităţile cerute sunt foarte mari şi, din păcate, nu avem cum să le acoperim. Iar asta din cauză că nu avem suficiente materiale. Ne-au contactat spitale din mai multe judeţen, jandarmeria, poliţia, dar şi diverse instituţii publice ori private", ne-a declarat antreprenorul sălăjean, potrivit căruia cererea depăşeşte deja 1.500 de bucăţi.

antreprenorul salajean face viziere de protectie foto radu brandusan

Acesta spune că a început cu materialele pe care le avea pe stoc, în condiţiile în care societatea lui are mai multe obiecte de activitate, printre care comerţul, producţia de produse din lemn şi confecţii metalice. În urma unui apel făcut pe reţelele de socializare, mai mulţi oameni le-au venit în ajutor oferindu-le materie primă sau făcând donaţii în bani pentru achiziţia de materiale. "Unii ne-au adus plexiglas, alţii scai, alţii au donat bani în contul asociaţiei care ne sprijină. Care ce a putut", spune Radu Brânduşan. Potrivit acestuia, în decursul a patru ore, împreună cu echipa lui produce circa 100 de bucăţi, dar dacă ar dispune de materiale suficiente ar putea ajunge la 300 de bucăţi pe zi.

Cei care vor să sprijine acest demers, pot asigura materialele necesare - Plexiglass de 1mm, scai cu o lăţime de 2 cm, burete eva similar celor din covoraşele se spumă şi bandă dublu adezivă ori pot face donaţii în bani în contul Asociaţiei Împreună-i vom face fericiţi RO39BRDE320SV24916073200.

Mai puteţi citi:

Pregătiri de coronavirus la cel mai mare spital din Sălaj. Cum se va face triajul epidemiologic al pacienţilor

FOTO Cum arată spitalul care va trata pacienţii cu coronavirus din Sălaj. Clădirea a fost modernizată cu aproape 7 milioane de lei

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite