Româncă încarcerată pe nedrept în Italia. Ce despăgubire va primi pentru cele două săptămâni de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instanţa a găsit-o nevinovată pe româncă FOTO lacittadisalerno.it
Instanţa a găsit-o nevinovată pe româncă FOTO lacittadisalerno.it

Procurorii italieni au cerut o pedeapsă de şase ani şi jumătate pentru românca şi concubinul acesteia, însă instanţa a fost de o altă părere.

După două săptămâni petrecute în spatele gratiilor, într-o închisoare din Peninsulă, o româncă va primi din partea statului italian o despăgubire de 6.300 de euro, judecătorii stabilind că femeia a fost închisă pe nedrept, scrie publicaţia La Città di Salerno.

Felicia S., de 40 de ani, a fost arestată, acuzată fiind că ar fi condus o agenţie ilegală de plasare a forţei de muncă ilegală. 

Ea a ajuns în vizorul anchetatorilor în 2013, în urma unei plângeri făcute de o altă româncă, aceasta reclamându-şi angajatorul pentru hărţuire sexuală. Ancheta a scos la iveală că reclamanta ajunsese în Italia prin intermediul agenţiei Feliciei S. şi a concubinului acesteia, un italian de 78 de ani.

Ulterior, oamenii legii au deschis pe numele ei un dosar penal, în care au arătat că românca a exploatat mai multe conaţionale venite la muncă în Italia, cărora le găsea diferite slujbe, în mare parte, ca badante. 

În baza mărturiilor victimelor, anchetatorii au stabilit că femeia recruta viitoarele badante încă din România, iar la sosirea lor în Peninsulă, erau aşteptate oamenii administratoarei de agenţie. Întreaga călătorie era organizată de româncă şi de concubinul ei, reţinând, în schimb, o parte din salariul lunar al recruţilor, drept taxă pentru mediere. Procurorii au cerut câte 6 ani şi jumătate de închisoare pentru ambii parteneri.

La proces, avocatul celor doi a demonstrat că româncele care soseau în Italia erau cele care căutau un loc de muncă. Ba mai mult, badantele care au depus mărturie s-au contrazis în declaraţii. 

În aceste condiţii, instanţa a stabilit că atât Felicia S., cât şi partenerul său sunt nevinovaţi, pe motiv că faptele de care au fost acuzaţi nu există. De asemenea, judecătorii au decis că statul italian trebuie să-i plătească femeii suma de 6.300 de euro drept despăgubire pentru cele două săptămâni petrecute în închisoare.

Vă mai recomandăm:

Motivul halucinant pentru care un român şi-a ucis soţia în Italia. Femeia a fost înjunghiată de 10 ori

Adolescente din România, dispărute în Italia. „Ne rugăm mult, dar au trecut prea multe zile. Prea multe…“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite