Român de 23 de ani răpus de leucemie. A murit într-o clinică din Germania, aşteptând transplantul salvator

Român de 23 de ani răpus de leucemie. A murit într-o clinică din Germania, aşteptând transplantul salvator

Alex Moisi împlinise recent 23 de ani FOTO Loredana Moisi

Medicii din Germania i-au spus că şansa lui la viaţă o reprezintă un transplant şi tratamentul aferent, costurile fiind de 350.000 de euro. Prietenii lui Alex au reuşit să strângă puţin peste 100.000 de euro.

Alex Moisi, şimleuanul de 23 de ani diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică la începutul lui 2019, a pierdut lupta cu boala în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un spital din Germania.
Tânărul a aflat că este bolnav în urma unor analize pe care le-a făcut pentru a afla cauza oboselii şi a slăbiciunii pe care începuse să le resimtă în decembrie 2018, în timp ce muncea în Italia, pentru face rost de banii necesari finanţării proiectului muzical la care visa de atâta timp. Iniţial a crezut că e răcit, însă în zilele ce au urmat, starea lui s-a înrăutăţit.

Rezultatele analizelor amănunţite i-au confirmat că situaţia era una cu adevărat delicată. De atunci, Alex a urmat un tratament agresiv cu citostatice şi imunoterapie, însă boala a continuat să pună stăpânire pe trupul său. În România i s-a spus că nu mai există niciun tratament care să îl ajute. A găsit o soluţie la o clinică din Germania, costurile fiind estimate la 350.000 de euro. În urma unor campanii umanitare în care s-au implicat numeroşi oameni cu suflet mare, s-au strâns peste 100.000 de euro.

Alex Moisi a ajuns la spitalul din Germania, însă a murit aşteptând să se adune suficienţi bani încât să poată face transplantul şi tratamentul ulterior. În 6 mai, el împlinise 23 de ani.

Pe reţelele de socializate, sora lui, Loredana, cea care a coordonat campaniile de strângere de fonduri şi care şi-a dedicat ultimul an salvării fratelui ei, a postat un mesaj emoţionant în care anunţă decesul tânărului:

"Zilele trecute pregătea un mesaj pentru a mulţumi pentru tot ajutorul şi urările primite de ziua lui... începea cu "Bună seara, oameni frumoşi!" şi se scuza că nu a reuşit să răspundă tuturor... dar datorită situaţiei, nu a mai apucat să-l posteze...

Cu speranţă şi zâmbet până la final, după lungi suferinţe cauzate de boală, sistem, nepăsare şi după trecerea prin experienţe pe care nu oricine le suportă, anunţ că azi-noapte Alex a plecat spre o lume mai bună, cu linişte şi pace... Dumnezeu să-l ierte şi să-i dea odihnă veşnică!"

Mai puteţi citi:

Drama mamei de 40 de ani diagnosticate cu leucemie. Mesajul copleşitor postat pe Facebook cu puţin timp înainte de a muri

Tânărul diagnosticat cu leucemie cu trei luni înainte de nuntă a murit. Ultimul mesaj al logodnicei lui

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: