REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013: 63 de contestaţii depuse în Sălaj. 41 sunt la limba şi literatura română

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013: 63 de contestaţii depuse în Sălaj. 41 sunt la limba şi literatura română

Rezultatele au fost afişate în şcoli sâmbătă la ora 16.00 FOTO Olimpia Man

Notele la proba de Limba şi literatura română au fost, ieri, sub aşteptările multor candidaţi, motiv pentru care cele mai multe contestaţii depuse au vizat rezultatele la această disciplină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit inspectorul şcolar general adjunct Maria Pop, care este şi preşedintele comisiei judeţene de examen, în cele şase ore rezervate în acest sens, au fost înregistrate 63 de contestaţii. Cele mai multe contestaţii, 41, au vizat notele la limba şi literatura română. 17 au fost depuse pentru notele la matematică, iar cinci – pentru cele la limba maternă. Lucrările vizate de contestaţii au fost resigilate şi trimise, în această dimineaţă, la centrul judeţean de contestaţii de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău.


Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, se vor afişa la avizierele şcolilor pe 3 iulie, urmând ca listele complete, cu notele şi ierarhia elevilor la nivel naţional, în urma examenului de Evaluare Naţională 2013, să fie publicate pe 4 iulie, pe site-ul Ministerului Educaţiei, dedicat admiterii la liceu: admitere.edu.ro.
Dincolo de inevitabilele mici nemulţumiri legate de nota primită, inspectorul şcolar general adjunct spune că rezultatele obţinute de candidaţii din Sălaj sunt „mulţumitoare”, cu atât mai mult cu cât procentul de promovare este uşor peste cel de la nivel naţional, calculat la 75,91 la sută. „Sigur, au fost ani în care rezultatele au fost chiar mai bune, dar sunt şi anul acesta note frumoase, în special la matematică”, apreciază preşedintele comisie.

Citeşte şi REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Zalău

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Zalău: Cine sunt cei 10 candidaţi cu media 10 la examen

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările