Rezultate BAC de toamnă în Sălaj. Câţi candidaţi au promovat şi care a fost cea mai mare medie

Rezultate BAC de toamnă în Sălaj. Câţi candidaţi au promovat şi care a fost cea mai mare medie

Rata de promovare este mai mică decât anul trecut FOTO Adevărul

Notele absolvenţilor care au susţinut sesiunea de toamnă a Bacalaureatului au fost publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primele rezultate la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat au fost afişate miercuri, 2 septembrie, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.
 
În judeţul Sălaj, 544 candidaţi s-au înscris în vederea susţinerii probelor din a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an, sesiunea august - septembrie, 360 candidaţi provenind din promoţia 2019-2020, iar 184, din promoţiile anterioare. În sălile de examen au fost 453 de absolvenţi.
 

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei, doar 130 de candidaţi au obţinut media finală 6, ceea ce înseamnă o rată de promovare de 28,69%, sub cea de anul trecut (35,76%). Cel mai bun rezultat a fost primit de un absolvent al Liceului Teoretic "Ioan Agârbiceanu" din Jibou, a cărui medie la Bac a fost 8,25. Această unitate de învăţământ apare cu patru foşti elevi în TOP10 al celor mai mari medii, clasamentul fiind completat de Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian" din Zalău, cu trei absolvenţi, Colegiul Naţional Silvania din Zalău, Colegiul Naţional "Simion Bărnuţiu" Şimleu Silvaniei şi Liceul Tehnologic "Cserey-Goga" Crasna, fiecare cu câte unul.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise.

Vă mai recomandăm:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările