Rezultate admitere 2019. Topul liceelor din Sălaj după ultima medie de admitere

Rezultate admitere 2019. Topul liceelor din Sălaj după ultima medie de admitere

Patru elevi au intrat cu 10 la liceu FOTO Arhivă

Aspiranţii la un loc în liceele din judeţ au aflat astăzi dimineaţă la ce şcoală vor învăţa în următorii ani. Patru absolvenţi de clasa a VIII-a au intrat cu media 10, după ce atât la Evaluarea Naţională, cât şi la finalul ciclului gimnazial au avut nota maximă.

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat, vineri, rezultatele repartizării în învăţământul liceal de stat. Doi absolvenţi ai Şcolii Gimnaziale "Mihai Eminescu" din Zalău, unul de la Şcoala Gimnazială "Gheorghe Lazăr" Zalău şi un altul de la Şcoala Gimnazială "Simion Bărnuţiu" Bocşa au reuşit performanţa de a intra la liceu cu media 10, obţinând nota maximă atât la finalul ciclului gimnazial, cât şi la Evaluarea Naţională din acest an. Toţi patru au optat pentru Colegiul Naţional "Silvania" din Zalău, trei dintre ei urmând să studieze la profilul matematică-informatică, iar unul, la ştiinţe ale naturii.

CNS Zalău rămâne pe primul loc în topul liceelor din Sălaj, după ultima medie de admitere, la toate specializările, în condiţiile în care ultimul elev admis are media 8.80, la specializarea Filologie. Îi urmează Colegiul Naţional "Simion Bărnuţiu" Şimleu Silvaniei, unde ultima medie de admitere a fost 8.62, şi Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian" Zalău, cu 8,43, ambele cu specializarea matematică-informatică.

Lista candidaţilor înscrişi în Sălaj

Cea mai mică medie de admitere a fost 2,12, la Liceul Tehnologic nr. 1 Sărmăşag, specializarea ştiinţe ale naturii.

Potrivit calendarului Ministerului, în perioada 15-18 iulie, proaspeţii boboci sunt aşteptaţi la şcolile la care au fost repartizaţi pentru a-şi depune dosarele de înscriere.

La Evaluarea Naţională 2019, au participat 1.726 de absolvenţi sălăjeni, 69,46% dintre ei reuşind să ia medii peste 5. Pentru admiterea în licee s-au înscris 1.256 de elevi, 27 dintre ei provenind din alte judeţe. Înscrierea în clasa a IX-a s-a făcut fără examen, pe baza mediei de admitere, calculată astfel: 80% media generală la Evaluarea Naţională şi 20% media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a.

Citiţi şi:

Rezultate finale Evaluare Naţională 2019. Cât a primit după recorectare un elev notat cu 4,70 la Matematică

Elevul de la ţară notat cu 10 la Evaluare. „Un copil care îşi doreşte să facă performanţă va reuşi de oriunde ar fi”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: