Rezultate admitere 2013: La ce licee s-a intrat cu cele mai mari medii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegiul Naţional "Silvania" are şase specializări în Top 10 FOTO Olimpia Man
Colegiul Naţional "Silvania" are şase specializări în Top 10 FOTO Olimpia Man

Sălajul nu are nicio specializare în topul 50 al specializărilor la care s-a intrat, anul acesta, cu cele mai mari medii de admitere, top întocmit de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Cel mai aproape de a intra în acest top a fost specializarea Ştiinţe ale Naturii de la Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău, unde media ultimului admis a fost de 9,59 – mai puţin cu zece sutimi decât media ultimului admis la specializarea de pe locul 50 din topul naţional. Locul 2 în clasamentul judeţean al celor mai mari medii de admitere îl ocupă tot o specializare de la CNS. Este vorba despre Matematică – Informatic bilingv engleză, unde ultima medie de admitere a fost în acest an 9,50. Şi pe locurile 3 şi 4 sunt tot specializări de la CNS – Filologie, locul 3, cu ultima medie de admitere 9,42, respectiv Matematică – Informatică, unde ultima medie a fost 9,28.


Locul 5 este adjudecat tot de specializarea Matematică – Informatică, însă de la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” din Şimleu Silvaniei, unde ultima medie cu care s-a intrat anul acesta a fost de 9,03.


Următoarele două locuri sunt ocupate de două specializări de la CNS – Ştiinţe ale Naturii limba maghiară, cu 8,93 ultima medie, şi Matematică – Informatică limba maghiară, cu 8,92.


Pe locul 8 este specializarea Economic de la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei, unde ultima medie a fost 8,72, iar pe locul 9 o altă specializare de la acelaşi colegiu, Filologie, unde ultimul intrat a avut media 8,66.


Ultima poziţie a topului 10 judeţean este ocupată de Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, unde la Matematică – Informatică s-a intrat cu medii de peste 8,66.


La polul opus, avem şapte specializări la care mediile de intrare au fost mai mici de 4. Cu cea mai mică medie s-a intrat, în Sălaj, la Liceul Tehnologic nr.1 Sîg, liceu care, nu întâmplător, se numără de mai mulţi ani printre unităţile cu grad de promovare zero la bacalaureat. Media ultimului admis a fost aici 3,54. La alte 20 de specializări s-a intrat cu medii cuprinse între 4  şi 5.

Citeşte şi Repartizare liceu 2013 Ce licee au ales cei mai buni 10 elevi din Sălaj

Inedit: Elevul de nota 10 care ar fi intrat la orice liceu din România dar care a preferat să aleagă să înveţe în satul său natal

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite