Alegeri parlamentare 2016. Rezultat electoral surprinzător în Sălaj! Cel mai slab cotat partid a obţinut două mandate de parlamentar

Alegeri parlamentare 2016. Rezultat electoral surprinzător în Sălaj! Cel mai slab cotat partid a obţinut două mandate de parlamentar

Vasile Lungu (stânga) şi Liviu Balint (dreapta) au ajuns parlamentari cu mai puţin de 4 la sută din voturi FOTO Facebook.com

Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Sălaj. La patru zile după încheierea alegerilor generale, Biroul Electoral Central a făcut publice numele celor patru deputaţi şi doi senatori care vor reprezenta Sălajul în Parlament în următorii patru ani.

Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Sălaj. Emoţiile candidaţilor la alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie, au luat sfârşit, după ce BEC a comunicat în urmă cu puţin timp distribuirea mandatelor
Dacă pentru trei aspiranţi la un fotoliu de parlamentar lucrurile erau clare încă de luni, când au fost anunţate rezultatele votului pe fiecare partid în parte, ceilalţi au stat cu sufletul la gură până astăzi.

Astfel, pe lista deputaţilor îi regăsim pe Iuliu Nosa (PSD), Lucian Bode (PNL), Seres Denes (UDMR) şi Ioan Liviu Balint (PMP). Primii trei au reuşit să obţină minim 25 la sută dintre voturile exprimate, în timp ce candidatul PMP a fost votat de doar 3,55 la sută dintre alegători.

La Senat, câştigători în urma redistribuirii au fost desemnaţi Gheorghe Pop (PSD), care a obţinut 25,31 la sută din voturi, şi Cristian Vasile Lungu (PMP), ales de doar 3,61 la sută dintre sălăjenii care au trecut pe la urne.

Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Sălaj

86.407 sălăjeni au trecut, duminică, pe la urne, prezenţa la vot fiind de 43,44 la sută, cu aproape patru procente mai mult decât media la nivel naţional. Potrivit rezultatelor parţiale, la Senat, cele mai multe voturi au ajuns la candidaţii PSD, care au primit 29,63 la sută dintre voturi. Clasamentul este completat de PNL (26,97 la sută), UDMR (25,31 la sută), USR (5,38 la sută), ALDE (5,02 la sută), PMP (3,61 la sută) şi PRU (3,41 la sută).

La Camera Deputaţilor, PSD a câştigat 28,86 la sută, urmat de PNL (26,79 la sută), UDMR (25,21 la sută), USR (5,35 la sută), ALDE (5,11 la sută), PMP (3,55 la sută) şi PRU (3,38 la sută).
Sălăjenii şi-au ales duminică, 11 decembrie, reprezentanţii în Parlament. Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, la urne au fost aşteptaţi 199.438 de cetăţeni cu drept de vot.

În judeţul Sălaj au fost amenajate 312 secţii de votare, 64 dintre acestea fiind în cele patru oraşe, iar diferenţa, în mediul urban. În urma votului lor, alegătorii sălăjeni au trimis în Parlament patru deputaţi şi doi senatori.

Vă mai recomandăm:

Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Sălaj. PSD a colorat Sălajul în roşu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: