Reţete de post recomandate de „Nişte ţărani”. Vezi aici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mâncărurile de post sunt recomandate de  bucatari profesionişti
Mâncărurile de post sunt recomandate de bucatari profesionişti

Echipa de bucătari „Nişte ţărani” au pregătit pentru elevii Şcolii Internaţionale din Cluj Napoca diferite feluri de mâncăruri specifice Sălajului. La iniţiativa reprezentaţilor acestei unităţi de învăţământ, la Cluj,  la magazinul „Coşul ţăranului”, bucătarii  „Nişte ţăranii”  au gătit mâncăruri  şi  au prezentat  produse tradiţionale din Sălaj.

După cum a explicat Mircea Groza, bucătar şef al echipei „Nişte ţărani” din cadrul Complexului Severus, ieri la standul Sălajului s-a gătit „mălai dulce”, „turtă în silvoiţă ca la Hida” şi alte zeci de mâncăruri specifice zonei sălăjene. „Gătim şi expunem diferite produse  tradiţionale specifice Sălajului. Străinii, părinţii elevilor care urmează cursurile Şcolii Internaţionale de la Cluj dar şi ceilalţi participanţi vor avea ocazia de a gusta din toate  acestea”, a precizat bucătarul şef. Alături de echipa de bucătari din Sălaj au participat şi reprezentanţii fundaţiei „Agapis”, fundaţie  care sprijină  micii producători şi promovează produsele locale. Cei care au trecut ieri  pragul magazinului „Coşul ţăranului” de la Cluj au  putut  gusta şi din ţuica de prune  tradiţională, vinuri ecologice, produse apicole şi legume ecologice, toate specifice Sălajului.
 
Varză creaţă cu cartofi şi ardei

Experţi în tot ceea ce înseamnă bucătărie şi artă culinară, bucătarii „Nişte ţărani” recomandă  o reţetă delicioasă de post. Potrivit lui Mircea Groza,  este vorba despre „Curechi (varza) creţ cu pere  ( cartofi) şi paprici (ardei)”. Pentru această reţetă aveţi nevoie de 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, o varză de mărime medie, 2-3 cepe, 2-3 ardei roşii inclusiv gogoşari, sare , piper, o legătură de mărar, 5-6 cartofi roşii şi o cană de bulion, circa 200 de ml. „Se ia o cratiţă, se pune uleiul, ceapa tăită mărunt, apoi varza tăiată în 4 bucăţi ( să fie mari), apoi se adaugă ardeii tăiaţi în felii, se adugă sarea, piperul, mărarul tăiat mărunt, cartofii tăiaţi în câte patru bucăţi. Apoi se toarnă bulionul peste toată compoziţia şi se bagă la cuptor, la 180 de grade, aproximativ o oră şi 15 minute”, a  detaliat Groza. Potrivit acestuia reţeta prezentată se poate face şi „de dulce” adăugând  circa 250-300 de carne tocată de porc.  

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite