Reţeta simplă a ciorbei de fasole. Ingredientul adăugat la final pentru un gust desăvârşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest fel de ciorbă este deosebit de aromat şi hrănitor, simplu şi ieftin în acelaşi timp. Urmând paşii reţetei lui gastronomului sălăjean Mircea Groza, veţi obţine cu siguranţă un preparat delicios.

Pentru acest fel de mâncare aveţi nevoie de următoarele ingrediente: o coadă de porc şi câteva costiţe proaspete, fasole boabe (spălată şi pusă la înmuiat, cu o seară înainte, într-un vas cu apă), o căpăţână de salată verde, un ardei, trei căţei de usturoi, doi morcovi, o rădăcină de pătrunjel şi o bucată de rădăcină de ţelină, frunze de ţelină şi pătrunjel, sare, o lingură de bicarbonat de sodiu.

Începeţi prin a pune la fiert bucăţile de carne într-un vas cu apă rece şi sare, împreună cu zarzavaturile întregi şi cu frunzele de ţelină şi pătrunjel. Spumaţi ori de câte ori este nevoie. Separat, daţi câteva clocote fasolei în apă cu sare şi bicarbonat de sodiu, după care strecuraţi şi adăugaţi boabele în oala de ciorbă.

Imagine indisponibilă

Când carnea s-a gătit, o scoateţi din oală, împreună cu zarzavaturile. Puneţi în loc o căpăţână de salata verde spălată în prealabil şi tăiată mărunt.

În momentul în care s-a fiert şi salata, zdrobiţi cu lingura de marginea oalei o parte dintre boabele de fasole, pentru a îngroşa ciorba. În felul acesta, nu va mai fi nevoie să adăugaţi făină ori să rântaş.

Imagine indisponibilă

Tocaţi morcovii fierţi, mărunţiţi carnea ce se desprinde de pe oase şi adăugaţi-le în mâncare. Dacă preferaţi ciorbele acre, puteţi completa cu un pahar de suc de roşii. Serviţi cu o lingură generoasă de smântână şi cu ardei iute.

Vă mai recomandăm:

Cum faci cea mai bună tocăniţă de porc. Ingredientele care îi vor da un gust desăvârşit

Cum faci ciorba de ceapă cu zeamă de varză. Reţeta preparatului care îţi va asigura un prânz delicios

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite