Reţeta celei mai gustoase ciorbe de lobodă. Ingredientele care îi dau savoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru ciorbă puteţi folosi orice fel de carne FOTO Facebook.com/Mircea Groza
Pentru ciorbă puteţi folosi orice fel de carne FOTO Facebook.com/Mircea Groza

Puteţi da un gust desăvârşit ciorbei de lobodă roşie cu orice fel de carne aveţi la îndemână; fie că este pui, curcan sau porc, fie că v-a rămas prin congelator o bucată de carne de miel.

Ciorbele de primăvara, cu ierburi fragede şi aromate, sunt preparate simple, proaspete si sănătoase. Cu foarte puţine ingrediente şi fără a petrece prea mult timp în bucătărie, veţi obţine o mâncare ce vă va încânta papilele gustative. Un astfel de preparat este ciorba de lobodă roşie, după reţeta cunoscutului gastronom ardelean Mircea Groza.

Ingrediente: lobodă roşie (dacă aveţi, puteţi combina cu lobodă verde, leurdă şi frunze de hamei), carne, un morcov, o bucată de rădăcină de ţelină, două legături de ceapă verde, o legătură de usturoi, ulei, sare, borş/oţet/zer.

Mod de preparare: Spălaţi bine verdeţurile. Tăiaţi carnea bucăţi potrivite şi căliţi-le în puţin ulei, la foc mic, amestecând continuu ca să nu se ardă. Daţi morcovul şi ţelina pe răzătoarea mare, adăugaţi-le peste carnea rumenită şi amestecaţi din nou. Puneţi în oală şi partea albă mărunţită de la ceapa şi usturoiul verde, săraţi, iar apoi completaţi cu apă caldă.

ciorba de loboda

Când zeama dă în clocot, adăugaţi şi cozile cepelor şi usturoiului, şi ele tocate, iar în momentul în care carnea este fiartă pe jumătate, puneţi leurda şi hameiul. Mircea Groza recomandă să alegeţi doar vârfurile şi frunzele mai crude de la hamei.

Ulterior, rupeţi frunzele de lobodă, puneţi-le în ciorbă şi lăsaţi să se gătească la fic molcom, având grijă să fiarbă prea mult. În funcţie de gusturi, puteţi acri ciorba cu oţet, borş ori cu zer.
La servire, presăraţi frunze de mărar ori de leuştean.
Poftă bună.

Vă mai recomandăm:

Cum faci cea mai bună ciorbă de verdeţuri de sezon. Reţeta simplă a unui preparat aromat şi plin de vitamine

Reţetă cu verdeţuri de primăvară. Cum faci cea mai gustoasă mâncare de leurdă, urzici şi spanac

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite