Primar izolat la domiciliu după o dezbatere electorală. Unul dintre contracandidaţi a ajuns la spital

Primar izolat la domiciliu după o dezbatere electorală. Unul dintre contracandidaţi a ajuns la spital

Virgil Bob (stânga) şi Septimiu Ţurcaş (dreapta) sunt contracandidaţi la alegerile din 27 septembrie FOTO Facebook.com

Trei din cei cinci aspiranţi la fotoliul de primar al oraşului Şimleu Silvaniei au participat, duminică, la o dezbatere electorală televizată.

Primarul în funcţie al oraşului Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, a anunţat joi, 17 septembrie, într-un mesaj video postat pe reţelele de socializare, că a ales să se izoleze la domiciliu, după ce unul dintre contracandidaţii săi la alegerile locale, Marius Virgil Bob (USR-PLUS) a fost diagnosticat cu COVID-19. Cei doi au participat duminică, 13 septembrie, la o dezbatere electorală televizată, la care a fost prezent şi candidatul Pro România, Dan Pop Silvăşan.

Ţurcaş precizează că a luat decizia autoizolării deşi nu îndeplineşte condiţiile definiţiei de contact direct al unui pacient COVID-19. De asemenea, el a anunţat că vineri, 18 septembrie, se va testa la un laborator privat din Cluj-Napoca.

"În momentul în care am aflat, miercuri, pe la ora 12-12.30, am luat legătura cu Direcţia de Sănătate Publică Sălaj, le-am explicat care a fost poziţia noastră în studio, că noi, cei trei participanţi nu am avut contact acolo, eu am stat la o distanţă de aproximativ 5 metri de domnul Bob, la circa 3 metri de domnul Silvăşan, după emisiune eu am plecat acasă. DSP-ul mi-a spus că în definiţia lor de caz nu aş fi obligat să mă autoizolez sau să fiu carantinat. Dar sunt responsabil şi nu pot să fiu un factor de risc pentru cineva, aşa că m-am autoizolat acasă. Nu am nicio problemă", a explicat primarul.

Vă mai recomandăm:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările