Preot român condamnat la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor. Episodul cumplit în care a înjunghiat un bătrân în stradă fără niciun motiv

Preot român condamnat la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor. Episodul cumplit în care a înjunghiat un bătrân în stradă fără niciun motiv

Nicole Sîrca a fost condamnat la 5 ani de închisoare FOTO Arhivă

Preotul sălăjean Nicolae Sîrca, fost paroh la Biserica Ortodoxă Aleuş, a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor şi condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sentinţa a fost pronunţată miercuri, 21 februarie, de către magistraţii Tribunalului Sălaj, care i-au interzis inculpatului drepturile părinteşti, de a fi tutore sau curator, de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de trei ani. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea de la inculpat a cuţitului cu lama de 23 cm cu care a încercat să ia viaţa victimei sale.

Cumplita faptă s-a petrecut în luna august a anului trecut, când, spun anchetatorii, Nicolae Sîrca l-a înjunghiat cu un cuţit, în pe un bărbat de 72 de ani, din Şimleu Silvaniei, provocându-i mai multe plăgi în zona gâtului şi a mâinii stângi.

Anchetatorii susţin că iniţial, Sîrca ar fi urmărit o necunoscută pe stradă, însă femeia a reuşit să se facă nevăzută. La scurt timp după, fără vreun motiv aparent, preotul s-a năpustit asupra bătrânului, pe care l-a înjunghiat în zona gâtului şi apoi a încercat să îl taie în zona feţei, însă victima a reuşit să se apere, alegându-se, în schimb, cu câteva plăgi în zona braţului stâng. Preotul a fost încătuşat la scurt timp după agresiune şi arestat preventiv. Cum expertiza medico-legală psihiatrică la care a fost supus pe parcursul urmăririi penale a stabilit că la momentul comiterii faptei Sîrca avea discernământ redus, judecătorii l-au obligat pe inculpat "să urmeze un tratament medical până însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol".
De asemenea, el va trebui să achite 1.500 de lei cheltuieli judiciare către stat. Decizia Tribunalului Sălaj poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Potrivit Episcopiei Sălaj, Nicolae Sîrca a fost paroh la Parohia Aleuş până în urmă cu aproximativ trei ani ani, când şi-a înaintat demisia, invocând motive medicale. “Nicolae Sîrca s-a retras la cerere încă din anul 2015, demisie acceptată de Centrul Eparhial ca fiind o concluzie firească a problemelor psihice cu care se confruntă. Din acel moment nu a fost încadrat în nicio unitate de cult, nu a primit salariu şi nici binecuvântare să slujească. Dacă se va dovedi că este vinovat, el va fi caterisit”, a precizat Claudiu Nechita, purtătorul de cuvânt al Eparhiei sălăjene. După ce condamnarea va fi definitivă, preotul va fi caterisit.

Mai puteţi citi:

Om al străzii ucis într-o agresiune. Un adolescent i-a luat viaţa cu un ciob de sticlă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările