Pregătiri de coronavirus la cel mai mare spital din Sălaj. Cum se va face triajul epidemiologic al pacienţilor

Pregătiri de coronavirus la cel mai mare spital din Sălaj. Cum se va face triajul epidemiologic al pacienţilor

Punctul de triaj este amplasat în proximitatea UPU FOTO CJ Sălaj

Peste 1,6 milioane de lei au fost alocaţi de la bugetul judeţului pentru ca Spitalul Judeţean din Zalău să se pregătească pentru a primi bolnavi de coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău este una dintre unităţile spitaliceşti din judeţul ce va prelua şi trata potenţialele cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19.
În acest context, la unitatea medicală a fost operaţionalizat un punct de triaj avansat, ce va permite triajul persoanelor care se încadrează în codurile de urgenţă albastru, verde şi alb, înainte de intrarea lor în UPU şi în Spital.

Echipamentul, unul de tip container, a fost achiziţionat printr-o investiţie în valoare de 28.500 de lei, asigurată de la bugetul Consiliului Judeţean Sălaj. Potrivit unui comunicat de presă al administraţiei judeţene, punctul de triaj avansat este operational, în condiţii care să evite cât mai mult posibil contactul direct al unor cazuri de persoane infectate cu coronavirus cu unitatea spitalicească. "Echipamentul permite o organizare conformă protocoalelor şi regulamentelor sanitare a acestuia şi a scopului pentru care a fost activat, fiind considerat de către personalul medical de specialitate ca una dintre soluţiile cele mai eficiente pentru operaţionalizarea unui astfel de punct de triaj avansat, protejând atât ceilalţi pacienţi care se prezintă în UPU, cât şi personalul medical şi cel de îngrijire al unităţii spitaliceşti", precizează sursa citată.

Prin amplasarea sa, fără contact direct fizic cu clădirea spitalului şi conform din punct de vedere al condiţiilor de asigurare a circuitelor medicale, cu temperatură controlată, o intrare şi două căi de ieşire, punctul de triaj avansat aduce un plus de siguranţă pentru atât pentru personalul medical şi de îngrijire, cât şi pentru pacienţii care ajung în această perioadă la UPU.

După efecturarea procedurilor de triaj, pacienţii vor urma fie circuitul normal pentru acordarea îngrijirilor medicale în cadrul unităţii spitaliceşti, fie, acolo unde va fi cazul de suspiciune ori identificare a unor cazuri infectate cu virusul COVID-19, în funcţie de situaţia lor medicală şi în conformitate cu protocoalele medicale active pentru astfel de situaţii, le va fi stabilită conduita terapeutică ulterioară.

În ultimele două săptămâni, Consiliul Judeţean Sălaj, în subordinea căruia se află SJU Zalău, a alocat peste 1,6 milioane lei pentru ca unitatea spitalicească să se pregătească pentru a prelua şi trata potenţialele cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19.

Mai puteţi citi:

Apel disperat al unui spital care se pregăteşte să preia pacienţi cu coronavirus. „Avem nevoie de echipamente de protecţie!“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: