Povestea faimosului artist fără mâini şi picioare. A avut patru neveste şi zeci de amante

Povestea faimosului artist fără mâini şi picioare. A avut patru neveste şi zeci de amante

Matthias Buchinger a avut patru soţii şi zeci de amante FOTO wikipedia.org

Născut fără mâini şi picioare, Matthias Buchinger a devenit, în ciuda dizabilităţilor sale, un reputat artist german al Germaniei secolului ai XVII-ea, dar şi magician, caligraf şi instrumentist.

Ştiri pe aceeaşi temă

Venit pe lume în 1974, în Ansbach, Germania, Matthias Buchinger a fost cel mai mic dintre cei nouă fraţi ai familie. Născut cu o malformaţie congenitală, Buchinger nu avea nici mâini, nici picioare, iar pentru a nu deveni ţinta batjocurii localnicilor, familia a ales să îl ţină departe de ochiul lumii în primii săi 20 de ani ai vieţii. Aşa se face că în timp ce fraţii şi surorile sale se jucau afară, Matthias îşi petrecea timpul în casă, dezvoltându-şi diferite abilităţi.

La vârsta adultă, el ajunsese să măsoare doar 74 de centimetri înălţime. Cu toate acestea, a reuşit să ducă o viaţă plină, alături de zeci de amante şi patru soţii, cu care a avut cel puţin 14 odrasle. În plus, a fost un artist desăvârşit şi foarte popular, ce stăpânea numeroase instrumente muzicale, era talentat la pictură şi un magician priceput.

Înfăţişarea lui neobişnuită, dar şi numeroasele lui talente i-au asigurat un loc special în lumea divertismentului acelei perioade, întreţinând atmosfera la curţile regilor şi în saloanele aristocraţilor din întreaga Europă. Numit şi “piticul din Nurnberg” sau “cel mai mare german în viaţă”, a uimit prin abilităţile în domeniul caligrafiei şi în special al micrograficii, activitatea pe care o realiza cu ajutorul unor apendice ataşate de cioturile de mâini. În lucrările sale dovedea o foarte mare atenţie pentru detalii; este şi cazul unui autoportret (foto sus / sciencebuzz.org) pe care l-a realizat, în care buclele părului său conţin textele a şapte psalmi din Biblie, inscriptionate cu litere miniaturale, aproape invizibile cu ochiul liber.

S-a remarcat şi ca magician, uimindu-şi publicul cu numere sale în care făcea să dispară bilele de sub pahare, dar şi prin felul în care interpreta la tot felul de instrumente musicale, de la ţambal, oboi sau flaut, la cele inventate de el.

A murit în 1740, în Irlanda, la vârsta de 65 de ani.

Citiţi şi:

Destinul tragic al celei mai urâte femei din lume. A fost exploatată toată viaţa şi înhumată la 150 de ani după moarte

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: