Posturi de directori în 33 de şcoli din Sălaj. Lista completă a fotoliilor vacante

Posturi de directori în 33 de şcoli din Sălaj. Lista completă a fotoliilor vacante

35 de posturi de conducere vor fi ocupate prin detaşare FOTO Arhivă

Cadrele didactice care sunt interesate de funcţiile de conducere puse la bătaie trebuie îndeplinească o serie de condiţii şi să îşi dovedească abilităţile manageriale în cadrul unui interviu.

Ştiri pe aceeaşi temă

28 de posturi de director şi 7 de director adjunct sunt vacante în mai multe şcoli, grădiniţe şi licee din judeţul Sălaj. Pentru ocuparea lor, prin detaşare în interesul învăţământului, Inspectoratul Şcolar organizează în 31 iulie un interviu.

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul instituţiei, în Zalău sunt vacante fotolii de director la Palatul Copiilor şi Grădiniţa cu Program Prelungit "Căsuţa cu poveşti", respectiv de director adjunct la Şcoala Gimnazială "Simion Bărnuţiu" şi Liceul Tehnologic "Mihai Viteazul". De asemenea, este nevoie de directori pentru şcolile gimnaziale din Aghireş, Almaşu, Jebucu, Băbeni, Bănişor, Aluniş, Carastelec, Coşeiu, Cuzăplac, Dragu, Gîrbou, Halmăşd, Panic, Letca, Lozna, Mirşid, Măerişte, Românaşi, Pusta, Şimişna şi Zalha, pentru liceele din Ileanda, Nuşfalău şi Sîg, pentru Clubul Copiilor din Jibou, dar şi pentru Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Şimleu Silvaniei.
În lista unităţilor pentru care se caută directori adjuncţi se afla şcoala din Bobota, Liceul din Crasna şi cel din Sărmăşag.

La interviu pot participa cadrele didactice care îndeplinesc cumulativ mai multe condiţii. Candidaţii trebuie fie absolvenţi de studii superioare, membri ai Corpului Naţional de experţi în management educaţional, titulari în învăţământul preuniversitar, având contract încheiat pe perioadă nedeterminată, au cel puţin gradul II în învăţământ ori au dobândit titlul ştiinţific de doctor. Este esenţial să aibă calificative profesionale, manageriale şi morale, reflectate prin calificativul "foarte bine" obţinut în ultimii 4 ani şcolari lucraţi efectiv la catedră şi să nu fi fost sancţionate disciplinar în ultimul an şcolar anterior anului desfăşurării concursului şi nici în anul şcolar în curs.

Cei interesaţi se pot înscrie în perioada 17-24 iulie, la secretariatul Inspectoratului, rezultatul evaluării dosarelor depuse şi programarea pentru interviu urmând să aibă loc în 26 iulie. La interviu, aspiranţii la posturile de conducere din şcoli au dreptul la 10 minute în care să îşi prezinte planul managerial operaţional pentru anul şcolar 2019-2020, după care, tot în 10 minute, vor răspunde la trei întrebări privind legislaţia în domeniul învăţământului preuniversitar. Pentru a promova interviul, candidaţii trebuie să obţină minim 21 de puncte din 30 posibile.

Lista celor care vor ocupa prin detaşare fotoliile vacante va fi făcută publică până în 20 august.

Citiţi şi:

Sute de nemulţumiţi după Evaluarea Naţională. ISJ: „Nota obţinută la contestaţii este definitivă”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările