Poliţiştii-hoţi au fost prinşi pentru că au fost prea lacomi

Poliţiştii de la TF Jibou şi angajaţii staţiei CFR, arestaţi preventiv aseară pentru 29 de zile, au atras atenţia asupra lor pentru că ar fi fost prea lacomi şi ar fi furat cantităţi foarte mari de motorină, cred oamenii care lucrează pe platforma CFR din Jibou. Angajaţi de la depoul Jibou au explicat pentru „Adevărul de Seară“modul în care se fura din gară: „Furau în special noaptea, dar oricum nu se temeau de nimeni

Ştiri pe aceeaşi temă

„Toţi românii trăiesc de la serviciu, dar ei au fost prea lacomi! Nu s-au mulţumit să fure câte doi litri de motorină, ca alţii, ci au furat cu sutele! Furau direct din rezervoare“. Aceasta este reacţia unui muncitor la depoul staşiei CFR Jibou, care a declarat pentru „Adevărul de Seară“ că poliţiştii Biroului de Transporturi Feroviare (TF) şi ceilalţi angajaţi CFR din Jibou au fost prinşi tocmai pentru că erau mult prea lacomi şi nu le era frică de nimeni şi de nimic. „Furau în special noaptea, dar oricum nu se temeau de nimeni, doar erau poliţişti!“, a spus bărbatul, sub protecţia anonimatului.


Aveau garaje lângă depou


Acesta mai spune că poliţiştii ar fi furat motorina chiar din rezervoarele de combustibil ale depoului, direct de la pompa cu care se alimentau locomotivele ce staţionează acolo. Furtul carburantului, susţine un alt muncitor, ar fi  fost uşurat şi de faptul că aproape toţi poliţiştii aveau garaje lângă depou, aşa că nu trebuia să se obosească prea tare să găsească un ascunziş pentru motorina furată.


De altfel, garajele pe care le aveau poliţiştii TF la depou au fost printre primele locuri verificate marţi de către procurori şi unde – susţin angajaţi ai CFR – s-ar fi găsit, în fiecare din ele, sute de litri de motorină. „Când au venit «mascaţii» au blocat tot. N-au lăsat pe nimeni să intre sau să iasă şi au făcut percheziţii peste tot, inclusiv în garajele poliţiştilor, unde au găsit o parte din motorină“, susţin martorii. Oamenii povestesc că unii dintre poliţişti apucaseră să îşi stocheze combustibilul furat şi acasă. „Am auzit că acasă la un poliţist s-au găsit nu mai puţin de 2.000 de litri de motorină“, a afirmat unul dintre angajaţii depoului, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.


Angajaţii de la depoul Jibou au confirmat ipoteza anchetatorilor, potrivit căreia poliţiştii ar fi acţionat în complicitate cu angajaşi ai staţiei CFR din oraş. „Toată treaba se făcea împreună cu mecanicii, pentru că numai ei ştiau cum se poate proceda“, a spus unul dintre ei. Ei au mai precizat că despre aceste furturi se ştia prin „târg“ de vreo şase luni, dar că nimeni nu a făcut nimic, dat fiind faptul că era vorba despre nişte poliţişti. „Cine poate să-i tragă la răspundere pe poliţişti?“, a întrebat, retoric, un muncitor care se ocupă în gară cu întreţinerea vagoanelor.


Biroul TF Jibou, închisReporterul „Adevărul de Seară“, prezent astăzi în Jibou, a încercat să-l contacteze pe şeful postului de Poliţie TF, Claudiu Cherecheş, singurul din cei şase care n-a fost arestat. Biroul TF, însă, a fost închis pe durata documentării. Cherecheş afirmase, ieri, că nu doreşte să se pronunţe în niciun fel în această cauză. Nici şefii din Poliţia oraşului Jibou n-au vrut să comenteze.

Tribunalul Sălaj i-a arestat preventiv, miercuri seara, pentru 29 de zile, pe Felician Ştefan, Cristian Pop,  Radu Bartiş, Alin Botiş, Florin Ciurte, Vasile Cheţa, Ioan Ciure, Dan Moldovan şi Mureşan Tiberiu. Cei nouă sunt acuzaţi de furt şi de alte infracţiuni conexe.


„Am făcut recurs“


 „Noi am făcut recurs, care va fi judecat, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare, de către judecători Curţii de Apel Cluj. Considerăm că nu sunt indicii suficiente pentru a-i ţine în arest pe clienţii noştri, iar pe de altă parte nu credem că ei pot reprezenta un pericol social. Eventual,  se putea dispune ca ei să nu părăsească localitatea sau ţara”, a declarat, astăzi, Robert Balogh, avocatul a cinci din cei nouă jibouani aflaţi în arest.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările