Poliţist condamnat pentru tentativă de omor. Şi-a desfigurat în bătaie colegul de serviciu

Poliţist condamnat pentru tentativă de omor. Şi-a desfigurat în bătaie colegul de serviciu

Agresorul are 26 de ani FOTO Facebook.com

Agresiunea, ce a pus în pericol viaţa victimei, avut loc pe fondul consumului de alcool, după petrecerea prilejuită de bilanţul anual al Poliţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agentul de poliţie Alin Ioan Onica, de la compartimentul Ordine şi Siguranţă Publică a Poliţiei Şimleu Silvaniei, a fost condamnat vineri, 22 iunie, de către magistraţii Tribunalului Sălaj în dosarul în care a fost judecat pentru tentativă de omor.

Tânărul în vârstă de 26 de ani a fost găsit vinovat şi condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru că a încercat să-l omoare pe colegul său de serviciu, Mircea Gaidoş. În plus, instanţa i-a interzis dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme pe timp de un an de la data executarii pedepsei inchisorii. Din pedeapsa aplicată, magistraţii au dedus perioada în care Onica a fost reţinut, arestat preventiv şi apoi arestat la domiciliu, mai exact din 17 ianuarie 2018 până în prezent.

Poliţistul va rămâne în arest la domiciliu şi poate ataca soluţia primei instanţe, cu apel, în termen de 10 zile de la comnicare.

Agresiunea a avut loc în noaptea de 16 ianuare, în apropierea unei cabane din Şimleu Silvaniei, acolo unde poliţiştii din localitate petreceau după bilanţul anual al instituţiei. Pe fondul consumului de alcool, între Onica şi Gaidoş ar fi izbucnit un conflict spontan, cel dintâi năpustindu-se asupra colegului său şi punându-l la pământ cu o ploaie de lovituri cu pumnii şi picioarele, în diverse zone ale corpului. Leziunile traumatice suferite -  tumefacţii la nivelul capului, fracturi ale oaselor nazale, maxilarului şi mandibulei, multiple fracturi costale cu deplasare, fracturi arcuri costale cu deplasare şi încălecare,  hemitorace drept, dar şi fracturi la nivelul hemitoracelui stâng, şi pneumotorax - i-au pus victimei viaţa în pericol, au concluzionat legiştii.

Poliţistul bătăuş a fost arestat preventiv, iar apoi, plasat în arest la domiciliu. El a fost suspendat de drept din funcţie; dacă va fi condamnat definitiv, Onica va fi exclus din Poliţie.

Mai puteţi citi:

Motivarea judecătorilor în dosarul poliţistului care şi-a mutilat colegul. Martor la agresiune: „De o oră îl bate“

Suspiciuni de consum de droguri în cazul agresiunii dintre poliţişti. Procurorii DIICOT au intrat pe fir

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: