Poleiul a făcut victime: avalanşă de pacienţi cu mâini şi picioare rupte, la Urgenţe

Poleiul a făcut victime: avalanşă de pacienţi cu mâini şi picioare rupte, la Urgenţe

Sălăjenii au luat cu asalt UPU FOTO Arhivă

Din cauza temperaturilor scăzute, trotuarele s-au transformat în adevărate patinoare, astfel că zeci de persoane s-au ales cu fracturi ori luxaţii după ce au căzut pe gheaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poleiul şi ninsoarea din ultimele zile le-a dat mari bătăi de cap sălăjenilor, dar şi medicilor. În doar trei zile, numărul pacienţilor ajunşi la Urgenţa Spitalului Judeţean Zalău cu fracturi, entorse şi luxaţii a ajuns la 100, de două ori mai mulţi decât în săptămâna anterioară. Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, în perioada 13-15 ianuarie, aproape 500 de persoane au solicitat asistenţă medicală de urgenţă, 129 dintre aceştia necesitând internare.

Pe lângă sălăjenii care au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma căzăturilor din cauza poleiului, la UPU au ajuns şi 37 de sălăjeni diagnosticaţi cu hipertensiune arterială, 36, cu diverse afecţiuni ale sistemului digestiv, precum şi 19 femei cu travaliu declanşat. Alte şapte persoane au beneficiat de asistenţă medicală după ce au exagerat cu consumul de alcool, tot şapte s-au plâns de colici biliare, iar două au fost rănite în accidente rutiere.

Vă mai recomandăm:

Accident rutier din cauza vitezei. O mamă şi doi copii au ajuns la spital

Căpuşele au invadat judeţul. Patru sălăjeni au fost diagnosticaţi cu boala Lyme

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările