Planul diabolic prin care doi soţi au înscenat un viol unui prieten. Procurorii i-au trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii s-au confruntat cu un caz mai puţin obişnuit, unul desprins parcă din filme. În rolurile principale, doi soţi acuzaţi că i-ar fi înscenat unui amic un viol.

Doi soţi vor fi aduşi în boxa acuzaţilor după ce în urmă cu aproape trei ani, i-au înscenat un viol unui amic venit în vizită la ei acasă. Potrivit procurorilor, faptele s-au petrecut în 9 iulie 2014, în jurul orei 21, când Florin Ardelean, aflat, în prezent, în detenţie, i-a aplicat unui prieten mai multe lovituri cu pumnii în zona feţei şi a corpului, după care, împreună cu soţia lui, l-a imobilizat fără drept legându-l cu cordoane din plastic de mâini şi de picioare şi răpindu-i astfel libertatea de mişcare până la sosirea organelor de poliţie, sub falsul pretext că acesta ar fi încercat să o violeze pe soţia inculpatului. Mai apoi a sunat la 112, “susţinând în mod fals şi cunoscând acest aspect, că soţia lui a fost violată de către persoana vătămată F.I., după ce anterior a produs şi ticluit probe în scopul de a dovedi comiterea infracţiunii de viol de către persoana vătămată”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

În aceeaşi seară, femeia, şi ea inculpată în dosar, a depus o plângere la poliţie, în care susţinea că vizitatorul a violat-o.

Pretinsa victimă a recunoscut că totul a fost o înscenare

Acesta din urmă a fost cercetat pentru viol, însă oamenii legii au stabilit că acuzaţiile ce i-au fost aduse erau neadevărate. Ca urmare, anchetatorii i-au luat în vizor pe cei doi soţi, cercetările scoţând la iveală mascarada. Femeia a recunoscut că totul a fost o înscenare, că şi-a ajutat soţul să pună în aplicare planul şi a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu anchetatorii pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Prin acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu falsa victimă a violului s-a stabilit o pedeapsă rezultantă de doi ani, opt luni şi 20 zile închisoare, suspendată condiţionat pe durata unui termen de supraveghere de trei ani şi şase luni. Cu acordul încheiat a fost sesizată Judecătoria Zalău.

Soţul ei nu a recunoscut acuzaţiile procurorilor, el urmând să fie judecat pentru lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe şi inducerea în eroare a organelor judiciare. Florin Ardelean se află în spatele gratiilor din 2014, când a fost arestat pentru atacul cu cocktailuri Molotov al unui apartament din Zalău, cu al cărui proprietar era în conflict. În 2015, el a fost găsit vinovat de tentativă de omor calificat şi distrugere prin incendiere şi condamnat la 10 ani de închisoare în regim de detenţie.

“Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul Parchetului.

Mai puteţi citi:

Răzbunarea cruntă a unui bărbat înşelat de soţie cu un cioban: l-a legat pe amant de gât şi l-a purtat desculţ 4 kilometri

Răzbunare din gelozie. A dat foc maşinii presupusului amant al fostei neveste

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite