Pieton rănit grav într-un accident stupid. Roata unei remorci s-a desprins în mers şi l-a lovit în plin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După producerea accidentului, şoferul a părăsit locul faptei fără încuviinţarea oamenilor legii, însă a fost identificat la scurt timp.

Un şofer de 20 de ani s-a ales cu dosar penal, după ce a accidentat un pieton şi a fugit de la locul faptei. Evenimentul rutier a avut loc luni 14 ianuarie, în jurul orei 16.30, pe DJ 108A, când, spun poliţiştii, din cauza unei defecţiuni tehnice la sistemul de rulare al remorcii ataşate de autoturismul pe care tânărul îl conducea, roata din dreapta spate s-a desprins şi l-a lovit pe un bărbat de 40 de ani care se deplasa  pe partea carosabilă în acelaşi sens de mers. După producerea evenimentului, adolescentul a părăsit locul faptei fără încuviinţarea Poliţiei, fiind identificat ulterior. Testarea cu alcooltestul a indicat o valoare negativă.
Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a pietonului.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunile de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor şi vătămare corporală din culpă, fapte prevăzute de Codul Penal.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, anul trecut, pe raza judeţului s-au înregistrat 31 de accidente de circulaţie în care autorii au părăsit locul faptei fără încuviinţarea Poliţiei sau a procurorului, aceştia fiind identificaţi ulterior. Din totalul acestor evenimente, 12 au fost grave, soldate cu un mort, 11 răniţi grav şi trei răniţi uşor, iar 19 accidente uşoare, soldate cu 20 de răniţi.

Ce riscă şoferii care fug de la locul faptei

Oamenii legii reamintesc conducătorilor auto că în situaţia în care sunt implicaţi în evenimente rutiere din care au rezultat vătămări corporale, chiar dacă rănirile sunt uşoare, în conformitate cu prevederile art. 338 din Codul Penal, nu au voie să părăsească locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

"Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale  examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani", au precizat reprezentanţii IPJ Sălaj.

Potrivit sursei citate, pentru a evita orice risc, chiar şi atunci când victima părăseşte locul faptei, şoferul trebuie să anunte de îndată evenimentul la numărul unic de urgenţă 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie.
"Potrivit prevederilor legale, în cazul în care în urma unui accident de circulaţie a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane, conducătorul auto este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei; să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei. În plus, conducătorul auto ori persoana care are cunoştinţă de producerea unui astfel de accident este obligat să anunţe de îndată poliţia şi să apeleze numărul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112", au mai spus poliţiştii.

Mai puteţi citi:

Prins în trafic beat, fără permis şi cu autoturismul neînmatriculat. Gestul incredibil al unui şofer căruia poliţiştii i-au cerut actele

Aventură încheiată cu dosar penal. Doi adolescenţi au furat un autoturism şi l-au incendiat

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite