Petrecere „made in România“ în inima Americii: „Zilele Zalăului la Chicago“, cu mici, fasole cu ciolan şi muzică românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patiserul Ovidiu Pop, amestecând în nelipsitul gulaş, la ediţia de anul trecut FOTO Facebook
Patiserul Ovidiu Pop, amestecând în nelipsitul gulaş, la ediţia de anul trecut FOTO Facebook

În paralel cu Zilele Zalăului, ce vor avea loc weekendul viitor în municipiul reşedinţă de judeţ al Sălajului, în oraşul american Chicago vor avea loc Zilele Zalăului la Chicago, un eveniment prin care cei peste o mie de zălăuani stabiliţi acolo, în majoritate tineri, încearcă să fie cu sufletul mai aproape de casă.

Zălăuanii stabiliţi la Chicago petrec duminica viitoare româneşte, cu mici, bere, fasole cu ciolan şi langoş. Fundaţia Zălăuani la Chicago organizează duminică, 27 iulie, cea de-a XI-a ediţie a Zilelor Zalăului la Chicago, concomitent cu sărbătoarea-mamă, ce are loc week-end-ul următor la Zalău.


Evenimentul, devenit o tradiţie, se desfăşoară sub forma unui picnic, la care nu participă doar zălăuanii de acolo, ci şi alţi români din zonă şi prietenii lor americani, cărora le place să se distreze româneşte. Mititeii, preparatele la grătar şi berea la halbă vor fi oferite de Biserica „Naşterea Domnului” din Chicago, iar organizatorii vor pregăti, şi ei, tradiţionalul gulaş, cârnaţi la grătar, fasole cu ciolan, langoş, dar şi prăjituri asigurate de OVY Transilvanian Bakery, patiseria deschisă la Chicago de zălăuanul Ovidiu Pop.

La ediţia jubiliară de anul trecut au participat şi mai mulţi zălăuani din ţară, în frunte cu actorul Cosmin Seleşi, fost coleg de generaţie şi prieten cu mulţi dintre zălăuanii de acolo.

La Chicago trăiesc aproximativ 100.000 de români. 1.500 dintre ei provin din Zalău. Cei mai mulţi sunt în jurul vârstei de 30 de ani şi au ajuns peste Ocean prin programul Work&Travel - au plecat să lucreze acolo în vacanţa de vară şi nu s-au mai întors.

Citeşte şi FOTO Poveste de succes peste Ocean: şi-a deschis la Chicago propria patiserie, cu bunătăţi de acasă, din Transilvania

FOTO Ultimele pregătiri pentru Zilele Zalăului la Chicago. Cosmin Seleşi taie cartofii pentru gulaş. Primarul, pus să taie ceapa

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite