Petiţie pentru excluderea din medicină a rezidentei care le-a transmis „sper să vă omoare jandarmii“ protestatarilor din Piaţa Victoriei: „Mi-a jignit toată familia“

Petiţie pentru excluderea din medicină a
rezidentei care le-a transmis „sper să vă omoare jandarmii“ protestatarilor din Piaţa Victoriei: „Mi-a jignit toată familia“

Sute de oameni cer excluderea ei din medicină

Câteva sute de persoane au semnat petiţia online, susţinând că prin mesajul său, rezidenta pătează imaginea medicilor în România şi încalcă jurământul lui Hippocrate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sorina Petruşan Dunca, medicul rezident care a agitat spiritele după ce a postat pe Facebook un mesaj dur la adresa românilor participanţi la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei, este subiectul unei petiţii din mediul online, prin care se cere exluderea acesteia din profesia de medic.

"Solicităm Ministerului Sănătăţii exluderea din profesia de medic, pe viaţă, a numitei Sorina Petruşan, medic rezident la Spitalul de Recuperare din Borşa, Maramureş, ca urmare a afirmaţiilor următoare, făcute la adresa persoanelor care au manifestat în Piaţa Victorie", susţine iniţiatorul demersului, Vasile Vlaşin. Până în prezent, petiţia a fost semnată de aproape 370 de persoane, cele mai multe fiind din Oradea, oraş în care rezidentul îşi face pregătirea.

Reacţiile semnatarilor sunt pline de înverşunare, aceştia opinând că prin mesajul său, rezidenta pătează imaginea medicilor în România şi încalcă jurământul lui Hippocrate, care cuprinde îndatoririle morale ale unui medic în exercitarea profesiunii sale.

"Postarea dânsei mi-a jignit întreaga familie şi prietenii!", a scris un utilizator.

"Este inadmisibil ca un medic care a depus juramantul lui Hippocrate, care ar trebui să acţioneze numai în interesul pacientului să aibă o astfel de atitudine razbunătoare şi plină de ură. Un astfel de om nu are nimic de-a face cu profesia de medic", a opinat un altul.

"Sunt medic şi nu accept ca un coleg de breaslă să se exprime în asemenea hal la adresa oamenilor pe care se presupune că ar trebui să îi trateze cu consideraţie şi compasiune. Această individă îşi bate joc de profesia de medic şi ne jigneşte pe noi, cei care avem demnitate şi etică profesională", este mesajul unui medic.

"Este o petiţie fără valoare"

Reamintim că într-o postare făcută la scurt timp după protestul diasporei, medicul a lansat pe Facebook un atac dur la adresa participanţilor, transmiţându-le, printre altele, "să beţi cu paiul câte zile mizerabile mai aveţi de trăit, că sunteţi proşti şi e păcat să trăiţi" şi "să vă omoare jandarmii în bătaie". Ulterior, ea şi-a cerut scuze pentru cele afirmate şi a declarat că a reacţionat prin empatie cu jandarmeriţa bătută în Piaţa Victoriei, dar şi din "spirit civic": "I-am vazut privirea, durerea din poze, se vedea cum strigă şi evident am reacţionat oarecum proporţional cu cele văzute, având şi eu agresiuni fizice reclamate prin 112".

Întrebată ce părere are despre aceste demers, medicul ne-a declarat că "este o petiţie fără valoare, întrucât instigă la ură, prin faptul că mesajul este trunchiat".

Originară din Zalău, Sorina Petruşan Dunca are 28 de ani şi este rezident în anul III la Spitalul de Recuperare Borşa, însă îşi face pregătirea la Oradea. Ea este căsătorită cu un jandarm de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor.

Mai puteţi citi:

Cum explică medicul rezident declaraţiile jignitoare la adresa protestatarilor. „Am avut o pornire agresivă din spirit civic“

Medic rezident, atac la adresa protestatarilor: „Sper să vă omoare jandarmii. Sper să beţi cu paiul câte zile mizerabile mai aveţi de trăit“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările