Peste 50 de kilograme de articole pirotehnice comercializate ilegal, confiscate de poliţişti

Peste 50 de kilograme de articole pirotehnice comercializate ilegal, confiscate de poliţişti

Articolele pirotehnice au fost confiscate FOTO Arhivă

Poliţiştii sălăjeni specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase desfăşoară în acestă perioadă acţiunea "Foc de Artificii", pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Sălaj, în perioada 9-16 decembrie, oamenii legii au efectuat 17 acţiuni şi controale în complexe, pieţe şi alte obiective, ocazie cu care au constatat opt infracţiuni şi au depistat 12 persoane fizice şi juridice neautorizate, faţă de acestea fiind efectuate cercetări în cauze penale. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării 50 de kilograme de articole pirotehnice în valoare de peste 2600 lei.

O atenţie deosebită a fost acordată deţinerii şi mânuirii de articole pirotehnice de către copii şi tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceştia ar putea fi implicaţi, poliţiştii au desfăşurat 12 activităţi de informare în şcolile din judeţ.

Acţiunea "Foc de Artificii" vizează verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice şi are ca scop prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei din domeniu.

IPJ Sălaj reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.
Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Vă mai recomandăm:

S-a găsit o sumă de bani. Păgubitul este aşteptat să o revendice

Un poliţist din Sălaj a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală cu miei

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: