Peste 24 milioane de lei pentru reabilitarea Prefecturii. Ce lucrări sunt prevăzute şi când vor începe

Peste 24 milioane de lei pentru reabilitarea Prefecturii. Ce lucrări sunt prevăzute şi când vor începe

Proiectul a fost semnat de către prefectul Florin Florian FOTO Prefectura Sălaj

O investiţie de peste 24 milioane de lei va transforma imobilul vechi de aproape cinci decenii într-o clădire modernă.

Prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian, a semnat luni, 26 noiembrie, proiectul vizând creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ Zalău, finanţat în cadrul Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Prin investiţia în valoare totală de peste 24 milioane de lei - din care 18 milioane de lei asistenţă financiară nerambursabilă - se intenţionează aplicarea unor măsuri de eficienţă energetică a clădirii, având ca scop reabilitarea energetică profundă. Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii, lucrările vizează, printre altele, anveloparea clădirii, montarea de tâmplărie termoizolantă şi ventiloconvectoare, instalarea de sisteme alternative de producere a energiei, precum panouri solare fotovoltaice, pompe de călduri sau instalaţii cu captatoare solare termice şi electrice, instalarea de corpuri de iluminat cu senzori de mişcare, pentru economia de energie, dar şi montarea echipamentelor de măsurare a consumurilor de energie din clădire pentru încălzire şi apă caldă de consum.

"Totodată prin implementarea proiectului se urmăreşte reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră şi folosirea în proporţie de peste 15% a energie obţinute din surse regenerabile", arată sursa citată. Lucrările vor demara cel mai devreme în vara lui 2019.

Construită în 1970, clădirea este proprietatea statului romȃn, fiind administrată de Prefectura Sălaj. Imobilul este compus din subsol, parter şi două etaje şi are o suprafaţă utilă de aproximativ 4.600 mp. "În momentul de faţă construcţia nu corespunde în totalitate cerinţelor unei clădiri administrative, fiind realizată cu materiale şi tehnologii specifice anilor 70, ea nefiind modernizată niciodată", au mai precizat oficialii.

Citiţi şi:

Somaţii de plată pentru zeci de persoane implicate în alegerile din 2016. Prefectura îi ameninţă cu proces

Cum a fost transformată aniversarea unei românce de-o vârstă cu Unirea într-un fel de priveghi. Femeia imobilizată la pat, fotografiată frumos alături de oficialităţi

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările