Pericolele din spitale, dezbătute la Zalău. Lecţie englezească despre siguranţa pacientului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conferinţa de Sterilizare se află la cea de-a şaptea ediţie FOTO Andreea Vilcovschi
Conferinţa de Sterilizare se află la cea de-a şaptea ediţie FOTO Andreea Vilcovschi

Cea de-a şaptea ediţie a Conferinţei de Sterilizare se desfăşoară în 19 şi 20 mai, la Zalău, în organizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău şi a Consiliului Judeţean Sălaj.

Experţi în sterilizare şi profesionişti ai sistemului de sănătate din România şi Marea Britanie participă, în aceste zile, la Zalău, la ediţia a şaptea a Conferinţei de Sterilizare. Evenimentul are ca temă „Mediul de spital care vindecă – curat şi sigur pentru pacient”, în cadrul conferinţei fiind dezbătute probleme actuale privind infecţiile nosocomiale din spitale. La ediţia din acest an participă cea mai numeroasă delegaţie de specialişti din Marea Britanie, doctori şi asistente medicale, care prezintă noutăţile prevăzute de normele europene în prevenirea şi controlul infecţiilor in spitale.

Temele abordate se referă la riscurile care pot apărea în urma procedurilor şi intervenţiilor medicale, la avantajele şi riscurile antibioticoterapiei, dar şi la tehnicile de comunicare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, a precizat că siguranţa pacientului, în momentul în care acesta intră în spital a fost dintotdeauna o problemă actuală. „Fiecare spital se preocupă ca acest aspect să fie îmbunătăţit şi să existe un control permanent faţă de infecţiile care pot să provină din spital. Acesta însă este o problemă de resursă. Spitalele publice îşi doresc să devină performante într-o ecuaţie în care aproape fiecare element este la nivelul de cost cel mai scăzut: investiţii la preţul cel mai mic, dotări, medicamente şi dezinfectanţi la preţul cel mai mic, salarii… Cred că e greşit ceva în această ecuaţie, pentru că performanţa înseamnă şi resursă adecvată nivelul pe care ţi-l doreşti”, a opinat Marc.

Oficialul a subliniat că şi angajaţii spitalului sunt la fel de expuşi ca pacienţii. „Personalul medical lucrează acolo în fiecare zi, an de an, o viaţă întreagă şi despre ei nu vorbeşte nimeni”, a mai spus şeful CJ Sălaj.

Vă mai recomandăm:

Medicii unui spital din Sălaj au făcut eczeme şi rinite alergice de la produsele Hexi Pharma

Medicină făcută pe ghicite. Criza acută de doctori din Sălaj a dus la o situaţie critică: la Urgenţe se lucrează cu medici de familie şi cu rezidenţi

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite