Instituţii paralizate de grevă

Instituţii paralizate de grevă

109 şcoli cu personalitate juridică vor fi închise luni, iar angajaţii din 22 de primării din judeţ nu vor lucra toată săptămâna viitoare.  Acestora li se adaugă funcţionarii din Consiliul Judeţean şi din alte instituţii deconcentrate. Oamenii vor protea faţă de decizia Guvernului Boc de a le diminua salariile cu 25 la sută.

Festival de folclor pe Meseş

Festival de folclor pe Meseş

Peste 40 de concurenţi au participat astăzi, de la ora 10.00, la cea de a treia ediţie a festivalului – concurs de muzică populară „Mândru Cântec Sălăjean”, dedicat  tinerilor solişti vocali amatori din judeţ, cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani.

A ameninţat că-şi ucide familia

A ameninţat că-şi ucide familia

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna sălăjeană Poiana Blenchii, a ameninţat, vineri, în jurul orei 9.00,  că-şi ucide întreaga familie, nemulţumit fiind de certurile din ce în ce mai dese cu rudele sale.

Milionarii Autostrăzii Transilvania

Milionarii Autostrăzii Transilvania

Terenurile expropriate din comuna sălăjeană Marca le-au adus proprietarilor 8,4 milioane de lei. Cei mai mulţi dintre oamenii care au primit bani de la autostradă i-au dat banii copiilor ori nepoţilor sau şi-au făcut casă nouă. Niciunul n-a avut bani să-şi deschidă o afacere.

Dacă atunci când am scris prima parte a acestui Dicţionar de leadership 2020 ne uităm la ce înseamnă efectele celei de a patra revoluţii industriale, astăzi suntem în plină pandemie. Cu consecinţe pe care nu ştim să ni le imaginăm. Experienţele trecute ne pot da câteva indicaţii despre ariile în care ne-am putea uita, însă este foarte posibil ca nici una dintre soluţiile aplicate în crizele financiare trecute să nu funcţioneze.

acum 2 zile · comentarii (0)

Drapelul Republicii Macedonia de Nord este arborat, începând de astăzi, alături de cele ale celorlalţi 29 Aliaţi transatlantici. Al 30-lea membru se alătură cu mândrie, cu drepturi depline, dar şi cu o responsabilitate perfect asumată, celei mai de succes alianţe politico-militare din istorie. Este un moment pe care îl aşteptăm cu toţii de mulţi ani – unul cu adevărat istoric şi care trebuie celebrat ca atare.

acum 2 zile · comentarii (29)

Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu este solist al Filarmonicii ”George Enescu”, prof. univ. dr. la catedra de flaut din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi solist al Filarmonicii ”Banatul” din Timişoara. Pe de altă parte, este una dintre cele mai efervescente personalităţi intelectuale din domeniul artelor spectacolului din România.

acum 2 zile · comentarii (0)

Este momentul solidarităţii europene. Este momentul emiterii de eurobonduri de tip coronabonds de 700 miliarde euro (5% din PIB ul UE). România poate accesa resurse de finantare de peste 10% din PIB pentru lupta contra coronavirozei şi revenirea economică. Este nevoie de protejarea persoanelor vulnerabile printr-un Venit Universal Minim ţintit pentru cei 4 milioane români aflaţi în deprivare materială severă. Împreună putem reuşi.

acum 3 zile · comentarii (5)

Chiar dacă nu apare ca fiind prioritară pe reţelele sociale şi, în consecinţă, nu este încă subiect de discuţie obligatoriu între trolii angajaţi ai diferitelor grupări de influenţă, întrebarea este studiată intens la nivelul unor grupe de studiu care fac propunerile vizând viitoarea organizare a marilor campanii de reechilibrare politică post-pandemie.

acum 2 zile · comentarii (35)

Acum o săptămâna, am postat pe pagina mea de Facebook, un mesaj prin care atrăgeam atenţia celor mai puţin responsabili dintre noi, care nu respectă nicio regulă de izolare şi care fac mişto de gravitatea şi rapiditatea răspândirii acestui virus. Mesajul meu era simplu: Staţi în casă, nu fiţi iresponsabili!

acum 3 zile · comentarii (14)

Cel puţin aşa rezultă dintr-o postare a doamnei ministru Monica Anisie. Problema anului şcolar şi a examenelor de absolvire preocupă elevii din clasele terminale şi pe părinţii acestora. Elevii care nu dau anul acesta examene naţionale sunt mai liniştiţi. Deja materia a fost parcursă la clasă în proporţie de 60-70%, materie multă, stufoasă, prea teoretizanta, fără aplicaţii practice şi legături transdisciplinare.

acum 3 zile · comentarii (14)

La nivelul conducerii statului ar trebui să apară decizii şi scenarii pentru situaţia economică post-pandemie. Economia „globală” se va opri, pentru un timp mai lung sau mai scurt, acest lucru e clar. La un moment dat, fiecare ţară va fi pe cont propriu. Inclusiv pentru asigurarea hranei cetăţenilor săi. România are o oportunitate imensă, o agricultură cu 6 milioane de hectare nelucrate.

acum 4 zile · comentarii (25)
Postari Recente