Alexandra Chira îşi lansează primul CD

Alexandra Chira îşi lansează primul CD

Tânăra solistă de muzică populară, în vârstă de 12 ani, scoate un album cu 15 piese, majoritatea noi. CD-ul va apărea în luna iunie, cu sprijinul financiar al unui admirator al Alexandrei. Este vorba despre fostul prefect de Caraş Severin, în prezent om de afaceri, Gheorghe Cahniţă.

Instituţii paralizate de grevă

Instituţii paralizate de grevă

109 şcoli cu personalitate juridică vor fi închise luni, iar angajaţii din 22 de primării din judeţ nu vor lucra toată săptămâna viitoare.  Acestora li se adaugă funcţionarii din Consiliul Judeţean şi din alte instituţii deconcentrate. Oamenii vor protea faţă de decizia Guvernului Boc de a le diminua salariile cu 25 la sută.

Festival de folclor pe Meseş

Festival de folclor pe Meseş

Peste 40 de concurenţi au participat astăzi, de la ora 10.00, la cea de a treia ediţie a festivalului – concurs de muzică populară „Mândru Cântec Sălăjean”, dedicat  tinerilor solişti vocali amatori din judeţ, cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani.

A ameninţat că-şi ucide familia

A ameninţat că-şi ucide familia

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna sălăjeană Poiana Blenchii, a ameninţat, vineri, în jurul orei 9.00,  că-şi ucide întreaga familie, nemulţumit fiind de certurile din ce în ce mai dese cu rudele sale.

Cu ceva ani în urmă, când realizam un ciclu de documentare TV sub egida Academiei Franceze, a Clubului de la Roma şi a Academiei Române, am avut ocazia să-l întâlnesc foarte des pe Alexander King, unul dintre fondatorii instituţiei care grupa în acel moment, alături de cei de la Bilderberg, tot ce însemna avangarda gândirii novatoare în cele mai diverse domenii ale activităţii umane.

acum 18 ore · comentarii (20)

Ptiu! Ce căldură?! Aerul e atât de uscat că şi băzâitul unei muşte se aude chinuit, parcă. Biata de ea!, parcă nici ea nu mai poate străbate aerul uscat. Îşi simte ceafa udă leoarcă, îşi scoate şervetul de pânză, pe care l-a confiscat de la bodega unde a mâncat ciorba de burtă cu mult usturoi, şi se şterge pe ceafă. Îi pute ceafa a usturoi, că se şterge cu şervetul ăsta de juma` de oră de când stă ca prostu` să îl aştepte pe Ghiţă.

acum 4 zile · comentarii (4)

INTERVIU / Piesele de puzzle ale politicii europene se reconfigurează chiar sub ochii noştri. Anticipând schimbările fundamentale care se vor produce în economiile ţărilor din UE, statele membre implicate în construcţia de proiecte de infrastructură energetică încearcă să obţină o poziţie cât mai avantajoasă în perspectiva perioadei de tranziţie ce se va finaliza cu decarbonizarea economiilor.

acum 3 zile · comentarii (1)

Iată-ne la jumătate de an. Un an care se presupunea, ba chiar se dorea - dacă nu cumva încă „se doreşte” - a fi unul „de glorie”. Pe de o parte, pentru că trebuia să sărbătorim Centenarul României. Pe de altă parte, pentru că, după trei ani de creştere continuă - record european privind viteza de creştere, România trebuia să fi acumulat destulă energie pentru a-şi transforma creşterea în dezvoltare economică.

acum 4 zile · comentarii (8)

Tot cred că sunt un bluff ameninţările pe bandă rulantă privind suspendarea preşedintelui Iohannis venite dinspre coaliţia de guvernare, prin gura unora ca Liviu Dragnea, Florin Iordache, Tariceanu, Nicolicea, Şerban Nicolae şi alţii. Nu se poate ca oamenii lucizi din conducerea PSD-ALDE, cât şi din parlament, să fie atât de iraţionali.

acum 4 zile · comentarii (35)

La finele acestei luni, urmează o reuniune a Consiliului European a cărei agendă şi concluzii provizorii arată că mizele sunt ridicate foarte sus, tocmai fiindcă a crescut în proporţii geometrice sentimentul de nelinişte creat de disensiunile majore din spaţiul euroatlantic.

acum 4 zile · comentarii (23)

Au fost penibile greşelile făcute de Primăriţa Generală pe Arena Naţională, la sărbătorirea victoriei Simonei Halep. Nu trebuia să se repeadă în faţă. Nu trebuia să fie prima pe scenă. Orice om cu un instinct politic sau cu skill-uri de comunicare ar fi adus un moderator în faţă, l-ar fi lăsat pe acesta să facă introducerea, ar fi lăsat-o apoi pe Simona să vorbească şi ar fi zis, la sfârşit, două propoziţii.

acum 4 zile · comentarii (21)

După clasificarea zoo-politică făcută de domnul Liviu Dragnea, orice om care mai îndrăzneşte să iasă în stradă, să scrie ceva sau să ceară democratic ca statul să stârpească ilegalităţile, abuzurile ori corupţia (sondajele arată că ar fi vorba de 81% din români) este un duşman al PSD şi al instituţiilor controlate de politicieni: Guvern, Parlament, consilii judeţene, consilii locale, deconcentrate.

acum 6 zile · comentarii (14)

Jocurile Olimpice de Vară din anul 1976 s-au desfăşurat la Montreal –Québec,  între 17 iulie şi 1 august. Palmaresul delegaţiei României a fost unul dintre cele mai bune din istoria participării ţării noastre la acest gen de mega- competiţii. Ţara noastră s-a situat pe locul 9 în palmaresul pe naţiuni căci obţinuse 4 medalii de aur, 9 de argint ş 14 de bronz.

acum 6 zile · comentarii (14)

Roşia Montană este martorul lăcomiei umane şi consecinţa acesteia: minerit invaziv, acaparări de terenuri şi corupţie, toate într-o ţară cu o democraţie în fază incipientă. Deşi România este membră NATO din 2004 şi UE din 2007, tranziţia către o societate cu adevărat democratică este departe de a se apropia de sfârşit. Principalul vinovat este corupţia.

acum 6 zile · comentarii (5)

Vă mai amintiţi de tovarăşul Sassu? Nu, nu de acel tovarăs Sassu foarte simpatic, jucat de de inegalabilul Toma Caragiu într-o fabuloasă schiţă teveristică, preocupat la culme de viitorul şi de situaţia matrimonială a tovarăşei Rozalia şi a tovarăşului Măcinoiu, interpretaţi absolut remarcabil de Marin Moraru şi de Valy Voiculescu-Pepino.

acum 4 zile · comentarii (6)