Sălaj: A murit la două zile după ce a absolvit liceul

Sălaj: A murit la două zile după ce a absolvit liceul

Vladiana Ciocan, o adolescentă de 18 ani din comuna Băiuţ, judeţul Maramureş, şi-a găsit sfârşitul în apele învolburate ale Someşului.Tragedia a avut loc în apropierea comunei sălăjene Surduc, la confluenţa Văii Gârboului cu Someşul. Vladiana a fost luată de curenţii puternici de apă şi n-a mai putut fi salvată. Astăzi, la aproape 24 de ore de la dispariţie, trupul ei a fost găsit la trei kilometri de locul în care s-a

Caii cu anemie au fost eliminaţi în Sălaj

Caii cu anemie au fost eliminaţi în Sălaj

Cele 423 de cabaline bolnave de anemie infecţioasă identificate de către DSVSA Sălaj au fost scoase din efective, iar proprietarii îşi vor primi banii cel târziu săptămâna viitoare, a declarat directorul instituţiei. În luna februarie existau în evidenţe circa 590 de cai bolnavi, restul animalelor nefiind găsite în momentul derulării acţiunii de scoatere din gospodării. 

Sălaj: Şase medici amendaţi pentru concedii

Sălaj: Şase medici amendaţi pentru concedii

Şase medici din Sălaj au fost amendaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate cu câte 5.000 de lei pentru lipsa documentelor prevăzute de noile reglementări privind acordarea concediilor medicale, intrate în vigoare luna trecută. După medicii prescriptori, la control le vine, acum, rândul pacienţilor aflaţi în concediu medical, care în perioada următoare vor fi verificaţi la domiciliu.

Aniversare: 10 ani de „Acasă”, în Zalău

Aniversare: 10 ani de „Acasă”, în Zalău

Una dintre organizaţiile neguvernamentale şi non-profit cele mai prezente în comunitate, Fundaţia româno-olandeză „Acasă” a sărbătorit 10 ani de existenţă. Organizaţia prestează servicii medicale şi sociale pentru sălăjeni, dar şi pentru persoane din alte colţuri ale ţării.

Sala media a bibiliotecii din Zalău se mută

Sala media a bibiliotecii din Zalău se mută

Începând de luni, secţia media a bibliotecii judeţene nu se va mai găsi pe Strada Unirii (în clădirea cantinei „Meseş”), ci în sediul central al instituţiei. Acolo se mai găsesc sala de lectură şi sala destinată activităţilor pentru tineri (la mansardă).

Ministrul Borbely vine la Zalău

Ministrul Borbely vine la Zalău

Încă un ministru al cabinetului Boc (al patrulea în cursul lui 2010) vizitează judeţul nostru. László Borbély, ministrul Mediului şi Pădurilor va participa mâine şi la  „festivalul verde” organizat în comuna Pericei.

La un colegiu din Zalău, 27 din cei 30 de elevi ai unei clase a XII-a au terminat anul şcolar cu media 10

La un colegiu din Zalău, 27 din cei 30 de elevi ai unei clase a XII-a au terminat anul şcolar cu media 10

Chiar dacă se spune că nu există elev de 10 la toate materiile, cataloagele din licee demonstrează contrariul. Zeci de elevi au încheiat anul şcolar cu media perfectă, unii dintre ei reuşind această perfomanţă patru ani la rând. 27 dintre cei 30 de elevi ai unei clase a XII-a de la Colegiul Naţional „Silvania“ au terminat ultimul an de liceu cu media 10.

Zălăuanii cu televizorul pe Meseş, la meci

Zălăuanii cu televizorul pe Meseş, la meci

În comunism, microbiştii erau obligaţi să urmărească meciuri de Mondiale pe dealuri, cu tot cu televizoare şi antene improvizate.În epoca Ceauşescu, TVR transmitea doar meciurile naţionalei de fotbal, astfel că microbiştii găseau singuri soluţii pentru a vedea la lucru echipe străine.

Salarii diferite pentru aceeaşi activitate la Evidenţa Populaţiei în Sălaj

Salarii diferite pentru aceeaşi activitate la Evidenţa Populaţiei în Sălaj

15 dintre cei 53 de angajaţi ai serviciilor de evidenţa populaţiei din Sălaj câştigă mai mult decât colegii lor pentru că au fost detaşaţi de la Poliţie. Deşi lucrează în aceleaşi condiţii şi conform aceluiaşi program, angajaţii serviciilor pentru evidenţa populaţiei sunt plătiţi diferit. Cei detaşaţi din cadrul Poliţiei au salarii şi de trei ori mai mari faţă de funcţionarii „civili”.

Milioane de români l-au adorat pe criminalul Gheorghiu-Dej, „iubirea neţărmurită” pentru Ceauşescu încă mai stoarce nostalgii şi lacrimi, apoi dorinţa de neoprit de a avea un „tătuc” s-a revărsat asupra unor lideri precum Ion Iliescu şi Liviu Dragnea. Toate cazurile au rădăcinile înfipte într-o complicitate doar în aparenţă întâmplătoare.

acum 23 ore · comentarii (25)

Bine-aţi revenit acasă! Am plâns împreună la revedere - ne-au ajutat şi jandarmii, e drept. Am strigat împreună pentru o ţară normală, pentru justiţie, pentru o guvernare competentă. După trei seri petrecute împreună apare întrebarea: „şi-acum, ce facem?“. Ţara este în continuare condusă de aceiaşi hoţi şi de aceiaşi incompetenţi, care v-au mai şi batjocorit, insultat, bătut, minţit.

acum 2 zile · comentarii (6)

Cu fiecare zi ce trece, dimensiunile dezastrului din noaptea 10-11  august devin tot mai clare. Rămâne evidentă următoarea realitate. Jandarmeria română a atacat, bătut, gazat, fugărit zeci de mii de oameni nevinovaţi, paşnici, fără arme, care nu făceau altceva decât ce prevede Constituţia: dreptul la liberă exprimare a ideilor şi doleanţelor.

În mod normal, consider că este nevoie să vă scriu mai întâi, dumneavoastră, lideri partidelor politice din opoziţia parlamentară. În data de 10/11 august 2018, în România, a avut loc un grav atentat la adresa democraţiei româneşti. Mitingul organizat de către Diaspora a fost înăbuşit cu o duritate ce aminteşte de evenimentele din noiembrie 1987, decembrie 1989, iunie 1990.

acum 2 zile · comentarii (4)

Nu este posibil ca nişte oameni normali, cu mintea acasă, să nu realizeze consecinţele represiunii teribile din 10 august. Consecinţe interne şi internaţionale. Doar nişte oameni cuprinşi de paranoia îşi pot tăia craca de sub picioare cu o acţiune sinucigaşă. Este suficient să te uiţi la toate reacţiile şi consecinţele din aceste zile pentru ca să înţelegi acest lucru simplu.

acum 2 zile · comentarii (29)

Am fost la mitingurile acestea începând chiar cu ultimul al lui Ceauşescu, sperând să se întâmple ceva acolo. Am stat atunci ce am stat, până aproape de sfârşit, şi crezând că nici de data aceasta (aceea) nu „se va întâmpla“, am plecat agale spre casă. Însă la câteva minute de la plecarea mea a început, eram pe la Dalles. M-am întors.

acum 3 zile · comentarii (2)

Cel puţin pentru o scurtă perioadă, Piaţa Victoriei a devenit tabla de şah a României, locul în care anumite forţe se bat pentru imagine, influenţă şi, evident, voturi. În şah, câştigă cel care îşi surprinde adversarul cu anumite mutări sau strategii neaşteptate şi îşi calculează un număr de mutări mai mare decât adversarul.

acum 3 zile · comentarii (10)

Nu cred că PSD-ALDE mai reprezintă, dacă o fi reprezentat vreodată, o coaliţie politică, ci un grup infracţional lărgit, care, prin liderii săi, instalaţi, la vârf, în funcţii de conducere, urmăreşte legalizarea corupţiei (pentru a putea fura „legal“ mai departe), scoaterea infractorilor de sub incidenţa legii, amnistierea lor şi trecerea sub „tăcere“ a tuturor episoadelor infracţionale ce alcătuiesc marele jaf

acum 3 zile · comentarii (13)