Se construieşte mai puţin în Sălaj

Se construieşte mai puţin în Sălaj

Sălăjenii care s-au hotărât anul acesta să-şi ridice o casă ori să-şi extindă construcţia pe care o aveau deja au fost mai puţini decât în perioada similară a anului trecut. Doar în cinci comune s-au eliberat în primele cinci luni din 2010 mai multe autorizaţii de construcţie decât în ianuarie-mai 2009.

Creşte „nota de plată” în urma inundaţiilor din Zalău

Creşte „nota de plată” în urma inundaţiilor din Zalău

Inundaţiile de săptămâna trecută au provocat pagube de peste 200.000 de lei. Suma reprezintă doar inventarul stricăciunilor din gospodăriile individuale ale zălăuanilor. La această sumă se adaugă încă 120.000 de lei, bani care vor trebui cheltuiţi de autorităţile locale pentru a repara străzile şi trotuarele din municipiu.

Sălaj: Gloriile Elcond fac legea în voleiul din MAI

Sălaj: Gloriile Elcond fac legea în voleiul din MAI

Echipa jandarmilor din Zalău, formată în mare parte din foşti jucători profesionişti, este campioana Ministerului Administraţiei şi InternelorMultipla campioană naţională la volei, Elcond retrăieşte gloria de altădată în stil...cazon. Câţiva dintre foştii componenţi ai Elcondului, ajunşi între timp angajaţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, au reclădit echipa şi fac performanţă în Ministerul Administraţ

Sălăjenii s-au scăpat de aproape opt tone de vechituri

Sălăjenii s-au scăpat de aproape opt tone de vechituri

Ultima campanie de colectare a frigiderelor, televizoarelor şi a celorlalte aparate vechi de prin locuinţele sălăjenilor a strâns din judeţ aproape opt tone de aparate electrice şi electronice uzate. Cele mai multe s-au adunat din mediul rural, unde oamenii au aruncat aproape 6,5 tone, în timp ce orăşenii s-au descotorosit de numai 1,5 tone de vechituri.

La facultate fără examen

La facultate fără examen

Pentru nouă absolvenţi de liceu din Sălaj bacalaureatul este o simplă formalitate. Ei nu vor avea nevoie de notele de la bac pentru admiterea la facultate, pentru că vor fi admişi direct, pe baza premiilor obţinute la olimpiadele naţionale.

Sălaj: Se caută croitorese

Sălaj: Se caută croitorese

AJOFM Sălaj organizează în zilele de 2 şi 9 iulie două miniburse a locurilor de muncă. Sunt disponibile 50 de posturi, dintre care 25 de posturi pentru confecţionaeri şi 25 pentru muncitori necalificaţi. 

Modificările la legea "Funeriu" dezbătute la Zalău

Modificările la legea

Modificările aduse la Legea Educaţiei Naţionale după dezbaterile  din Camera Deputaţilor au fost dezbătute azi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj. În centrul atenţiei au fost clarificările referitoare la descentralizare, titularizare, finanţarea şi conducerea unităţilor de învăţământ.

Panică la Zalău pe fondul creşterii euro

Panică la Zalău pe fondul creşterii euro

Speriaţi de cursul apocaliptic al euro speculat de guvernanţi, zălăuanii au luat cu asalt casele de schimb valutar pentru a cumpăra valută. Operatorii de schimb valutar au dublat diferenţa dinter preţul de vânzare şi cel de cumpărare al monedei europene.

A doua oară în şase luni a trebuit să fac plângere la poliţie în Germania, care pentru a doua oară s-a crucit de ce infractori care aparent nu au nimic de cîştigat îmi devalizează regulat cutia poştală (numai mie din 30 de cutii) sau fac diferite cybernonsensuri care îmi dau de lucru şi pun în pericol securitatea altora fără să se aleagă ei cu nimic.

acum 4 zile · comentarii (1)

Greu de explicat, încă şi mai greu de înţeles motivele care au determinat-o pe d-na Viorica Vasilica Dăncilă să recurgă la soluţia ordonanţei de urgenţă în vederea modificării legilor justiţiei. Nu prea se poate înţelege caracterul urgent al modificărilor, chiar dacă d-na Dăncilă susţine sus şi tare că ar fi nevoie de respectivele schimbări.

acum 4 zile · comentarii (9)

Un citat ce-i aparţine lui James Joyce, celebrul autor născut după Marea Foamete Irlandeză, spune aşa: „Mâine voi fi ceea ce am ales astăzi să fiu”. Dacă ar fi să construim un proiect de ţară în jurul acestei reflecţii cu o puternică încărcătură emoţională, cu siguranţă gândul trebuie să ne zboare la cum vor face faţă societatea şi economia noastră pentru a absorbi corespunzător a patra revoluţie tehnologică.

acum 4 zile · comentarii (9)

Încep însemnările mele prilejuite de spectacolul cu piesa „Zeul măcelului” de Yasmina Reza de la Teatrul “ Mihai Eminescu’’ din Botoşani printr-un scurt istoric. Yasmina Reza a scris piesa în anul 2006, deci la patru ani după ce la editura „Unitext” îi apăruse deja traducerea unui volum de teatru.

acum 3 zile · comentarii (0)

România are cu ce se mândri în UE! Pe lângă faptul că o vom avea pe distinsa doamnă Viorica Dăncilă în fruntea Consiliului UE din 2019, îl avem în prezent şi pe distinsul domn Dan Nica în funcţia de raportor pentru programul cadru de cercetare al Uniunii, Orizont Europa, cu un buget de peste €100 miliarde.

acum 4 zile · comentarii (1)

Cu ani în urmă, m-au contactat nişte experţi care lucrau în Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu ideea unei colaborări. „Băi Gelu, hai să lucrăm şi cu aştia de la ORA (Oficiul Român pentru Adopţii) şi să demarăm o campanie prin care să-i facem pe oameni să-nţeleagă că atunci când adoptă nu «îşi aleg» un copil, ci mai degrabă copilul îi alege pe ei!“.

acum 4 zile · comentarii (85)

Ieri, 16 octombrie 2018,  Comisia Europeană a publicat Monitorul educaţiei şi formării, prilej să ne comparăm sistemele noastre de educaţie şi formare profesională cu cele similare din alte ţări ale UE. Este bine să ne privim în oglinda Comisiei Europene, dacă ne-am lua doar după declaraţiile oficialilor români din educaţie am avea sisteme de educaţie şi formare performante, generate de actualul program de guvernare.

acum 3 zile · comentarii (1)

Conflictul dintre Patriarhia Ecumenică şi Biserica Ortodoxă Rusă are rădăcini adânci în istorie, aşa cum toate conflictele legate de jurisdicţia ecleziastică în cadrul Ortodoxiei au o vechime îndelungată, premerg formării statelor moderne şi continuă chiar şi după formarea acestora.

acum 4 zile · comentarii (9)

Sunt obosit. Şcoala nu e deloc frumoasă. În prima zi, am fugit acasă după prima oră. M-au pus în bancă cu Butuşină, şi ea ţigancă, iar copiii nu sunt deloc fericiţi să se joace cu noi. Butuşină e murdară şi nu miroase deloc bine. Şi eu fac baie o dată pe săptămână, dar hainele mele sunt curate, că mama e zeiţa curăţeniei obsesive.

acum 5 zile · comentarii (15)

Nu vrei să te implici în viaţa cetăţii? Foarte bine, este dreptul tău. Cu toate acestea unele decizii necesită a fi luate, iar lipsa de interes şi mai ales îndemnul la boicot nu trebuie să fie calea prin care anumite minorităţi îşi impun voinţa în faţa majorităţii.

acum 6 zile · comentarii (32)

Cred că analistul politic şi patronul postului de televiziune „Realitatea tv“, Cozmin Guşă, merge prea departe atunci când susţine sus şi tare că preşedintele PSD, Liviu Nicolae Dragnea, ar fi fost pregătit şi dornic ca, duminica trecută, să îşi anunţe candidatura la preşedinţia României, în cazul în care Referendumul pentru modificarea Constituţiei ar fi fost validat ca urmare a unei prezenţe la vot suficiente.

acum 6 zile · comentarii (40)