Zeci de elevi din Sălaj vor să-şi schimbe liceul

Zeci de elevi din Sălaj vor să-şi schimbe liceul

23 de elevi au cerut astăzi Inspectoratului Şcolar să fie transferaţi de la liceele la care au fost repartizaţi. În şedinţa publică de rezolvare a cazurilor speciale de la admitere s-au prezentat astăzi, pe lângă elevii care aveau motive temeinice să solicite transferul, şi elevi cărora pur şi simplu nu le convine unde au fost repartizaţi conform mediei lor de admitere.

CARP Zalău şi-a pus geam antiglonţ

CARP Zalău şi-a pus geam antiglonţ

Pentru a se feri de hoţi, CARP Zalău şi-a achiziţionat un sistem de protecţie format din geam termopan antiglonţ, sistem video de supraveghere şi a montat un perete la casierie. Investiaţia a costat peste 6.000 de lei dar este benefică, susţine Ioan Ivaşcău, preşedinte CARP.

Sălajul sub cod galben de ploi

Sălajul sub cod galben de ploi

Sălajul se va afla de mâine, de la ora 15.00, sub cod galben de ploi, valabil până duminică dimineaţa. Meteorologii au anunţat că asupra noastră se vor abate ploi torenţiale, posibil chiar grindină şi vijelii.

Sălaj: Stanii Cliţului, un colţ unic în Europa

Sălaj: Stanii Cliţului, un colţ unic în Europa

Pe malul stâng al Someşului se ridică Stanii Cliţului, un monument al naturii care se impune în arealul peisagistic prin stâncile abrupte de gresii. Zona a fost declarată arie naturală protejată, deoarece pe stâncile golaşe şi abrupte şi-a găsit adăpost o specie de plantă rară, Iarbă neagră, întâlnită preponderent în zonele nordice şi mediteraneene, la altitudini mari.

Sălaj: Nu mai poate da concedii medicale o jumătate de an

Sălaj: Nu mai poate da concedii medicale o jumătate de an

Peste 1.800 de pacienţi ai medicului sancţionat vor fi nevoiţi să facă cel puţin două drumuri pentru a obţine un certificat medical. Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că a sancţionat dur un medic de familie, reziliindu-i convenţia privind eliberarea concediilor medicale.

Spre sfîrşitul secolului XX, ne-am tîmpit. Am rupt ultima legătură cu ordinea minţii, am tăiat parîmele şi ne-am lăsat în voia curenţilor subterani care mută mîl pe întuneric. Astăzi, sîntem nemăsurat de proşti. Mai avem o singură competenţă: ne pricepem să rezolvăm cererile elementare ale lăcomiei. Restul e îngropat. Picajul bunei creşteri, barbaria vieţii publice, neghiobia şi nesimţirea cea mai rîncedă s-au lăţit majoritar.

acum 8 zile · comentarii (60)

Apar date legate de efectele recursului compensatoriu, promovat fără ca ministrul Toader să se opună. Şmecheria că nu el este de vină, ci guvernul Ciolos, nu funcţionează. Cert este că asistăm la un val de infracţiuni comise de cei eliberaţi prin recursul compensatoriu, unele cu violenţă şi soldate cu victime omeneşti. Se consideră ministrul Toader autorul, cel puţin moral, al acestor infracţiuni şi crime?

acum 8 zile · comentarii (46)

Spectacolul care se joacă în generoasă sală „Cub“ a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi este al doilea inspirat din volumul de debut al Hertei Müller, ­„Ţinuturile joase“, după cel realizat în urmă cu ceva vreme de Nicky Wolcz la Teatrul German de Stat din Timişoara, şi cel de-al treilea provocat de creaţia literară a laureatei premiului Nobel pentru literatură.

acum 8 zile · comentarii (3)

Prin „Coriolanus“, spectacolul său de la Teatrul Bulandra, regizorul Alexandru Darie reînnoadă cu tradiţia marilor sale spectacole din anii ’90: vizuale, de o intensitate aproape epidermică, la scară mare şi pe teme mari. Textul lui Shakespeare indică clar duşmanul oricărei societăţi: populismul şi voinţa monstruoasă a plebei, ceea ce în epoca noastră, cu dominaţia reţelelor sociale şi aşa-zisa „democratizare“ a gusturilor, devine foarte actual.

acum 8 zile · comentarii (0)

George Simion, liderul mişcării unioniste din România şi din Republica Moldova, a decis să ducă mai departe mesajul european al Unirii şi va candida pentru un post de europarlamentar. George Simion merge acolo să reprezinte electoratul unionist, la moment rămas neacoperit la Bruxelles. George nu s-a înscris în nici un partid politic şi va acţiona ca şi candidat independent.

acum 9 zile · comentarii (7)

În zilele premergătoare preluării de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene au curs multe rostiri de vorbe – prin mass-media şi la întruniri publice  – despre acest eveniment care se produce atât de rar în viaţa fiecărui stat membru al blocului comunitar.

acum 9 zile · comentarii (11)

Fix cum ne e nouă mereu groază, ne-au făcut de râs la străini. Ei, nu noi. Noi n-avem de ce să ne fie ruşine. Din contră, oaspeţii cei răi de la Bruxelles ne-au amintit, unul după altul, câte motive de mândrie avem. Ne vor face de râs şi pe noi doar dacă alegem să ne reprezinte ei, şi nu Enescu sau Tzara sau Halep. Ateneul sau mileul – asta e întrebarea. Până la urmă, vorba poetului, viitorul se află mereu în faţă, nu în spate...

acum 9 zile · comentarii (16)

Vineri, la Haifa, un protest spontan la care au participat câteva sute de persoane, provocând şi ciocniri cu poliţia, a cerut îndepărtarea unui anume produs prezentat drept obiect de artă şi considerat drept blasfemie gravă şi provocare deliberată la sensibilitatea creştinilor din toată lumea, dar şi atentat direct la atât de fragilul echilibru dintre comunităţile practicante din Israel.

acum 9 zile · comentarii (95)

Am o senzaţie de greaţă în stomac şi nu-mi găsesc puterea de-a mă ridica din pat. Laura mă sună iar. E colega mea de bancă şi are ochi albaştri. Vrea să ştie dacă nici astăzi nu voi ajunge la şcoală, ca în alte zile. Nu-i răspund. Îmi dau telefonul pe silenţios ca să nu-l mai aud, să mă ascund... de ea şi de restul lumii. Mai am aproape o lună şi jumătate până la BAC.

acum 10 zile · comentarii (11)

Expresia îi aparţine. „Eu nu vreau să plec ca prostul din această viaţă şi din această funcţie“, declara Liviu Dragnea în iulie anul trecut. Absenţa sa de la cel mai important eveniment al anului din România, preluarea preşedinţiei UE, cu toţi marii oficiali ai UE veniţi la Bucureşti, exact asta înseamnă: a părăsit funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor „ca prostul“, fără explicaţii credibile venite din partea sa.

acum 10 zile · comentarii (34)

E limpede că discursul lui Donald Tusk a fost excepţional. Excepţional în sine, nu doar printr-o raportare nemăgulitoare la formulele retorice care populează spaţiul politic românesc. O specie discursivă exotică, uimitoare printr-o formă uitată de respect faţă de limba unui stat: datoria de a vorbi sau, în acest caz, de a citi corect.

acum 11 zile · comentarii (22)

Aseară s-a desfăşurat ceremonia de deschidere a Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, cu discursurile gazdelor şi ale invitaţilor de rang înalt, în fastuoasa sală a Ateneului Român, şi cu scandările împotriva deturnării României de la destinul său european, ale câtorva sute de manifestanţi care au înfruntat în stradă, frigul şi ninsoarea.

acum 11 zile · comentarii (6)

Îndrăznesc că cred că ideea de bază conform căreia noi, oamenii de rând, plătim taxe şi impozite este aceea că primim la schimb serviciile unor profesionişti în administraţie, educaţie, apărare, sănătate, protecţie, justiţie samd. Numai că profesioniştii au cam dispărut din instituţiile publice sub presiunea politicienilor puşi pe mărire şi pe căpătuială cu orice preţ. Iar poporul tace complice...

acum 11 zile · comentarii (39)

Partidele politice din România şi Republica Moldova s-au compromis atât de grav în ochii electoratului, încât multor cetăţeni oneşti le este jenă să spună că au mers la vot. Ori nu votează deloc pentru că niciun partid nu îi reprezintă. Noi, ca unionişti, ne simţim nereprezentaţi de actuala clasă politică. Şi atunci, ce e de făcut?

acum 12 zile · comentarii (11)