Oraşele din Sălaj nu mai au „zile” din cauza crizei

Oraşele din Sălaj nu mai au „zile” din cauza crizei

Zilele Oraşului se vor ţine în acest an doar la Zalău, dar cu un buget mult mai mic faţă de cel de anul trecut. Administraţiile locale din Cehu Silvaniei, Jibou şi Şimleu Silvaniei au decis să nu mai organizeze deloc Zilele Oraşului. Primarii celor trei oraşe spun că nu au bani de aruncat pe mici, bere şi concerte.

Romii din Sălaj îşi caută case

Romii din Sălaj îşi caută case

Primăriile au sarcina ca, în pregătirea recensământului de anul viitor, să soluţioneze problema documentelor de identitate, dar şi de proprietate ale romilor. Autorităţile trebuie să se asigure, mai ales, că aceştia nu ocupă proprietăţile altora.

Peste două mii de elevi au devenit liceeni

Peste două mii de elevi au devenit liceeni

Absolvenţii de clasa a VIII au fost repartizaţi computerizat la liceu. Cei rămaşi nerepartizaţi, dar şi cei care, din diverse motive, nu au participat la prima repartizare computerizată, se pot înscrie de luni la etapa a două a admiterii pe locurile rmase libere la liceu.

Sălaj: Amenzi de peste un miliard în trafic

Sălaj: Amenzi de peste un miliard în trafic

Peste o mie de participanţi la trafic au fost sancţionaţi  de agenţii Poliţiei Rutiere Sălaj pentru nerespectarea regulilor din trafic. 40 de conducători auto au devenit pietoni pentru că s-au urcat cu alcoolul la volan sau pentru că au apăsat prea tare pe pedala de acceleraţie. Agenţii rutieri au dat amenzi în valoare totală de peste 100 mii lei.

Elena Udrea – la a „treia strigare” în Sălaj | elena udrea

Elena Udrea – la a „treia strigare” în Sălaj

Elena Udrea, ministrul de la Dezvoltare Regională şi Turism, şi-a anunţat, pentru a treia oară în acest an, vizita în judeţul Sălaj. Udrea a mai fost aşteptată şi în luna martie, dar şi pe final de iunie, pentru a semna contractele pentru modernizarea Ambulatorului din Şimleu Silvaniei şi pentru reabilitarea drumului judeţean 108 A, Românaşi – Jibou – Benesat.

Sălaj: Americanii “au ocupat” Porolissumul

Sălaj: Americanii “au ocupat” Porolissumul

Un arheolog din SUA şi 13 studenţi fac şi anul acesta săpături arheologice în castrul roman de la MoigradArheologul american Eric de Sena şi-a petrecut  verile ultimilor şase ani la castrul roman din localitatea Moigrad. Şi de această dată a adus cu el studenţi interesaţi de istoria Imperiului Roman.

A doua oară în şase luni a trebuit să fac plângere la poliţie în Germania, care pentru a doua oară s-a crucit de ce infractori care aparent nu au nimic de cîştigat îmi devalizează regulat cutia poştală (numai mie din 30 de cutii) sau fac diferite cybernonsensuri care îmi dau de lucru şi pun în pericol securitatea altora fără să se aleagă ei cu nimic.

acum 6 zile · comentarii (1)

Greu de explicat, încă şi mai greu de înţeles motivele care au determinat-o pe d-na Viorica Vasilica Dăncilă să recurgă la soluţia ordonanţei de urgenţă în vederea modificării legilor justiţiei. Nu prea se poate înţelege caracterul urgent al modificărilor, chiar dacă d-na Dăncilă susţine sus şi tare că ar fi nevoie de respectivele schimbări.

acum 7 zile · comentarii (9)

Un citat ce-i aparţine lui James Joyce, celebrul autor născut după Marea Foamete Irlandeză, spune aşa: „Mâine voi fi ceea ce am ales astăzi să fiu”. Dacă ar fi să construim un proiect de ţară în jurul acestei reflecţii cu o puternică încărcătură emoţională, cu siguranţă gândul trebuie să ne zboare la cum vor face faţă societatea şi economia noastră pentru a absorbi corespunzător a patra revoluţie tehnologică.

acum 7 zile · comentarii (11)

Încep însemnările mele prilejuite de spectacolul cu piesa „Zeul măcelului” de Yasmina Reza de la Teatrul “ Mihai Eminescu’’ din Botoşani printr-un scurt istoric. Yasmina Reza a scris piesa în anul 2006, deci la patru ani după ce la editura „Unitext” îi apăruse deja traducerea unui volum de teatru.

acum 6 zile · comentarii (0)

România are cu ce se mândri în UE! Pe lângă faptul că o vom avea pe distinsa doamnă Viorica Dăncilă în fruntea Consiliului UE din 2019, îl avem în prezent şi pe distinsul domn Dan Nica în funcţia de raportor pentru programul cadru de cercetare al Uniunii, Orizont Europa, cu un buget de peste €100 miliarde.

acum 6 zile · comentarii (1)

Cu ani în urmă, m-au contactat nişte experţi care lucrau în Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu ideea unei colaborări. „Băi Gelu, hai să lucrăm şi cu aştia de la ORA (Oficiul Român pentru Adopţii) şi să demarăm o campanie prin care să-i facem pe oameni să-nţeleagă că atunci când adoptă nu «îşi aleg» un copil, ci mai degrabă copilul îi alege pe ei!“.

acum 7 zile · comentarii (88)

Ieri, 16 octombrie 2018,  Comisia Europeană a publicat Monitorul educaţiei şi formării, prilej să ne comparăm sistemele noastre de educaţie şi formare profesională cu cele similare din alte ţări ale UE. Este bine să ne privim în oglinda Comisiei Europene, dacă ne-am lua doar după declaraţiile oficialilor români din educaţie am avea sisteme de educaţie şi formare performante, generate de actualul program de guvernare.

acum 6 zile · comentarii (1)

Conflictul dintre Patriarhia Ecumenică şi Biserica Ortodoxă Rusă are rădăcini adânci în istorie, aşa cum toate conflictele legate de jurisdicţia ecleziastică în cadrul Ortodoxiei au o vechime îndelungată, premerg formării statelor moderne şi continuă chiar şi după formarea acestora.

acum 6 zile · comentarii (9)

Sunt obosit. Şcoala nu e deloc frumoasă. În prima zi, am fugit acasă după prima oră. M-au pus în bancă cu Butuşină, şi ea ţigancă, iar copiii nu sunt deloc fericiţi să se joace cu noi. Butuşină e murdară şi nu miroase deloc bine. Şi eu fac baie o dată pe săptămână, dar hainele mele sunt curate, că mama e zeiţa curăţeniei obsesive.

acum 7 zile · comentarii (15)

Nu vrei să te implici în viaţa cetăţii? Foarte bine, este dreptul tău. Cu toate acestea unele decizii necesită a fi luate, iar lipsa de interes şi mai ales îndemnul la boicot nu trebuie să fie calea prin care anumite minorităţi îşi impun voinţa în faţa majorităţii.

acum 8 zile · comentarii (33)

Cred că analistul politic şi patronul postului de televiziune „Realitatea tv“, Cozmin Guşă, merge prea departe atunci când susţine sus şi tare că preşedintele PSD, Liviu Nicolae Dragnea, ar fi fost pregătit şi dornic ca, duminica trecută, să îşi anunţe candidatura la preşedinţia României, în cazul în care Referendumul pentru modificarea Constituţiei ar fi fost validat ca urmare a unei prezenţe la vot suficiente.

acum 9 zile · comentarii (40)
Postari Recente