Grădiniţa, cea mai ieftină „bonă“ de vacanţă din Zalău

Grădiniţa, cea mai ieftină „bonă“ de vacanţă din Zalău

Sute de copii îşi petrec vacanţele la grădiniţă pentru că părinţii nu-şi permit o bonă. Cu mai puţin de 150 de lei pe lună, părinţii îşi pot lăsa copilul la cămin şi în perioada vacanţei. Pe lângă că este mult mai ieftină decât plata unei bone, varianta cu grădiniţa are şi avantajul că pentru aproximativ şapte lei pe zi, copilul nu numai că este supravegheat, dar primeşte şi trei mese proaspete.

Pompierii sălăjeni au luat bronzul la futsal

Pompierii sălăjeni au luat bronzul la futsal

Fotbaliştii de la echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj au reuşit să încheie campionatul intern pe al treilea loc din ţară. Câştigătoarea ediţiei din acest an a fost echipa I.S.U. Dolj, vicecampioană fiind echipa I.S.U. Bistriţa-Năsăud.

Minibursă pentru confecţionere la Zalău

Minibursă pentru confecţionere la Zalău

Aproximativ 30 de persoane au răspuns astăzi ofertei de muncă a firmei de confecţii MStil MS SRL din Zalău, iar angajatorul a selectat două persoane. Şomerii care au primit repartiţie şi nu s-au prezentat riscă să nu mai primească indemnizaţia.

Vânătorii de fosile scormonesc Sălajul

Vânătorii de fosile scormonesc Sălajul

La Treznea cinci cercetori caută fosile continentale şi marine vechi de 25 de milioane. Crocodili, peşti răpitori, broaşte ţestoase, mamifere marsupiale, dar şi vaci de mare sau sirenide. Aşa arăta fauna Sălajului de acum circa 35 de milioane de ani.

Sălaj: Descoperire explozivă pe Meseş

Sălaj: Descoperire explozivă pe Meseş

Un proiectil de artilerie, din timpul celui de al doilea război mondial, a fost fost descoperit, ieri, de un bărbat care culegea ciuperci în Pădurea Meseş. Bărbatul a sunat la 112, iar la faţa locului s-au prezentat pompierii zălăuani care au ridicat proiectilul şi l-au depozitat în condiţii de siguranţă.

Multă lume a sperat că, deşi nu e versat în negocieri politice internaţionale ca Vladimir Putin, Donald Trump va avea măcar abilitatea omului de afaceri care vrea să câştige şi care îşi „simte“ adversarul. Conferinţa de presă a celor doi lideri a mers însă din rău în mai rău şi apoi chiar dezastruos pentru liderul de la Casa Albă şi pentru aliaţii Americii. Mai jos, lista şi analiza gafelor prin care Trump s-a predat lui Putin.

acum 4 zile · comentarii (61)

Înainte de a aplauda pe la diferitele sindrofii organizate de instutuţiile statului cu ocazia Centenarului, ar trebui să ne uităm mai atent la ceea ce este evident că am „câştigat“ în ultimii 100 de ani: am rămas în topul ruşinii europene când vine vorba de lucruri elementare care definesc o societate civilizată.

acum 3 zile · comentarii (59)

Nu e prima dată în care judecătorii CCR se consideră deasupra legilor şi Constituţiei. De curând, o instanţă de judecată a decis, definitiv, că Valer Dorneanu, preşedintele CCR, a încălcat legea când a decis ca opiniile separate ale unor judecători să nu fie publicate pe site-ul instituţiei. Acum recidivează şi nu respectă nici legea de organizare a CCR.

acum 3 zile · comentarii (13)

Votarea legii offshore a demonstrat tuturor cum se legiferează în guvernarea paralelă PSD-ALDE. Pe de-o parte se prezintă un proiect de lege pentru auditoriu, iar pe partea cealaltă se adoptă un alt text, total diferit de ceea ce se vindea companiilor din domeniu. Numai că, la sfârşit, când toată lumea ar fi trebuit să se declare mulţumită, ALDE şi-a dat seama că nu e situaţia chiar aşa de roz.

acum 4 zile · comentarii (39)

A trecut şi Consiliul European de vară, de la sfârşitul lunii iunie, şi toată lumea a rămas marcată de dezbaterea prelungită şi încleştarea pe tema refugiaţilor, acolo unde s-a reuşit un acord - bun, prost, insuficient, general, neconcludent - dar totuşi un acord, votat de către toate părţile.

acum 8 zile · comentarii (24)

România este o ţară tot mai surprinzătoare. În sens negativ. Autodistrugătoare prin grija politicienilor care s-au perindat la putere, indiferent de culoarea lor politică. Cu ajutorul infractorilor din vârful puterii, care legiferează fărădelegea în numele unei democraţii şchioape. Tot mai mulţi români se întreabă pe bună dreptate - În ce ţară trăim? - cu toate că noi ar trebui să ştim cel mai bine.

acum 9 zile · comentarii (15)

De o parte, niciun cuvânt critic la adresa Rusiei. De cealaltă, poziţionarea pe picior de egalitate cu SUA, ba mai mult - preluarea iniţiativei. Presa occidentală e unanimă: Putin a dominat întâlnirea de la Helsinki. O revanşă în locul simbolic al ultimului summit Bush-Gorbaciov, înainte de prăbuşirea URSS, şi al Acordului Final din 1975, pe care Rusia l-a încălcat anexând Crimeea.

acum 4 zile · comentarii (7)

Lansată de puţin timp, Grafic, un nou imprint al dinamicei edituri ART, dedicat exclusiv cărţilor de bandă desenată şi romanelor grafice, publică în premieră două volume ale legendarului Alan Moore, personaj iconic al anarhismului contemporan: „Watchmen“ (considerat printre cele mai bune cărţi de limbă engleză ale secolului XX) şi „V de la Vendetta“, dar şi reeditări ale cărţilor apărute aici mai demult, cum ar fi cele ale Marjanei Satrapi.

acum 5 zile · comentarii (0)

Ca să dovedim tăcerea stupefiantă a Federaţiei Ruse după episodul scandalos de anulare a rezultatelor alegerilor pentru primăria Chişinăului, am decis să realizăm o revistă a presei ruse din Federaţia Rusă şi din Republica Moldova. Perioada aleasă – 25.06.2018-13.07.2018 – nu este întâmplătoare.

acum 5 zile · comentarii (0)