Sălaj: A rupt căruţa-n două

Sălaj: A rupt căruţa-n două

Un şofer de 24 de ani a trimis patru persoane în spital dup ce a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens. Tânărul a intrat cu maşina într-o căruţă în care se aflau cele patru victime.

Sălajul sub cod galben

Sălajul sub cod galben

Meteorologii au emis cod galben de ploi în judeţul Sălaj pentru 31 august, în intervalul orar 2.00 - 20.00. Vor fi averse, posibil cu caracter torenţial, descărcări electrice şi căderi de grindină.

Bugetul Sălajului, mai sărac cu 4,5 milioane lei

Bugetul Sălajului, mai sărac cu 4,5 milioane lei

După ultima rectificare de buget, Consiliul Judeţean Sălaj a fost „prejudiciat” cu 4, 589 milioane de lei. Judeţul nostru primeşte mai puţini bani din sumele alocate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale şi sume defalcate din TVA pentru finanţarea  cheltuielilor de descentralizare la nivelul judeţului şi pentru drumuri.

Sălăjeni atacaţi de viespi

Sălăjeni atacaţi de viespi

Doar în acest weekend cinci persoane au ajuns la urgenţe cu reacţii alergice după ce au fost înţepate de viespi. Din fericire niciunul dintre cei atinşi de acul insectelor nu a fost spitalizat.

Sălaj: Testare la limba română

Sălaj: Testare la limba română

Un număr de 553 de absolvenţi de liceu se află în această perioadă în febra examenului de bacalaureat, sesiunea a adoua. Peste 200 dintre ei susţin azi proba scrisă la limba şi literatura română. Examenele se finalizează în 3 septembrie. Toate probele se desfăşoară la Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian" din Zalău.

La Zalău, nici reducerile nu mai sunt atrăgătoare

La Zalău, nici reducerile nu mai sunt atrăgătoare

Deşi proprietarii magazinelor lasă din preţ, chiar şi sub cel de achiziţie, sunt din ce în ce mai puţini cumpărători. Mici, mari, cu vechime sau recent intrate pe piaţă, magazinele au apelat la reduceri în această vară pentru a se menţine în viaţă. Patronii susţin că nici măcar reducerile de 50 la sută nu le mai fac cu ochiul cumpărătorilor.

Zalău: Hai la film!

Zalău: Hai la film!

Zălăuanii sunt invitaţi duminică la Cinematograful „Silvania” din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor unde  va rula „Iron Man 2”, începând cu ora 19.00. Costul unui bilet de intrare este de 10 lei, iar copiii au reducere.

„Fii satului” la Românaşi

„Fii satului” la Românaşi

Cea de-a treia ediţie a manifestării „Fii satului” din Românaşi are loc dumnică, începând cu ora 13.00. Vor cânta pentru cei prezenţi solişti de muzică populară din comună şi din judeţ, în compania unor ansambluri de dansuri populare.

Multă lume a sperat că, deşi nu e versat în negocieri politice internaţionale ca Vladimir Putin, Donald Trump va avea măcar abilitatea omului de afaceri care vrea să câştige şi care îşi „simte“ adversarul. Conferinţa de presă a celor doi lideri a mers însă din rău în mai rău şi apoi chiar dezastruos pentru liderul de la Casa Albă şi pentru aliaţii Americii. Mai jos, lista şi analiza gafelor prin care Trump s-a predat lui Putin.

acum 6 zile · comentarii (61)

Înainte de a aplauda pe la diferitele sindrofii organizate de instutuţiile statului cu ocazia Centenarului, ar trebui să ne uităm mai atent la ceea ce este evident că am „câştigat“ în ultimii 100 de ani: am rămas în topul ruşinii europene când vine vorba de lucruri elementare care definesc o societate civilizată.

acum 5 zile · comentarii (59)

Nu e prima dată în care judecătorii CCR se consideră deasupra legilor şi Constituţiei. De curând, o instanţă de judecată a decis, definitiv, că Valer Dorneanu, preşedintele CCR, a încălcat legea când a decis ca opiniile separate ale unor judecători să nu fie publicate pe site-ul instituţiei. Acum recidivează şi nu respectă nici legea de organizare a CCR.

acum 5 zile · comentarii (13)

Votarea legii offshore a demonstrat tuturor cum se legiferează în guvernarea paralelă PSD-ALDE. Pe de-o parte se prezintă un proiect de lege pentru auditoriu, iar pe partea cealaltă se adoptă un alt text, total diferit de ceea ce se vindea companiilor din domeniu. Numai că, la sfârşit, când toată lumea ar fi trebuit să se declare mulţumită, ALDE şi-a dat seama că nu e situaţia chiar aşa de roz.

acum 5 zile · comentarii (39)

A trecut şi Consiliul European de vară, de la sfârşitul lunii iunie, şi toată lumea a rămas marcată de dezbaterea prelungită şi încleştarea pe tema refugiaţilor, acolo unde s-a reuşit un acord - bun, prost, insuficient, general, neconcludent - dar totuşi un acord, votat de către toate părţile.

acum 10 zile · comentarii (24)

România este o ţară tot mai surprinzătoare. În sens negativ. Autodistrugătoare prin grija politicienilor care s-au perindat la putere, indiferent de culoarea lor politică. Cu ajutorul infractorilor din vârful puterii, care legiferează fărădelegea în numele unei democraţii şchioape. Tot mai mulţi români se întreabă pe bună dreptate - În ce ţară trăim? - cu toate că noi ar trebui să ştim cel mai bine.

acum 11 zile · comentarii (15)

De o parte, niciun cuvânt critic la adresa Rusiei. De cealaltă, poziţionarea pe picior de egalitate cu SUA, ba mai mult - preluarea iniţiativei. Presa occidentală e unanimă: Putin a dominat întâlnirea de la Helsinki. O revanşă în locul simbolic al ultimului summit Bush-Gorbaciov, înainte de prăbuşirea URSS, şi al Acordului Final din 1975, pe care Rusia l-a încălcat anexând Crimeea.

acum 6 zile · comentarii (7)

Lansată de puţin timp, Grafic, un nou imprint al dinamicei edituri ART, dedicat exclusiv cărţilor de bandă desenată şi romanelor grafice, publică în premieră două volume ale legendarului Alan Moore, personaj iconic al anarhismului contemporan: „Watchmen“ (considerat printre cele mai bune cărţi de limbă engleză ale secolului XX) şi „V de la Vendetta“, dar şi reeditări ale cărţilor apărute aici mai demult, cum ar fi cele ale Marjanei Satrapi.

acum 6 zile · comentarii (0)

Ca să dovedim tăcerea stupefiantă a Federaţiei Ruse după episodul scandalos de anulare a rezultatelor alegerilor pentru primăria Chişinăului, am decis să realizăm o revistă a presei ruse din Federaţia Rusă şi din Republica Moldova. Perioada aleasă – 25.06.2018-13.07.2018 – nu este întâmplătoare.

acum 7 zile · comentarii (0)