O sălăjeancă de 18 ani, marea câştigătoare a Festivalului Naţional de Folclor „Valeria Peter Predescu“

O sălăjeancă de 18 ani, marea câştigătoare a Festivalului Naţional de Folclor „Valeria Peter Predescu“

Alexandra Chira are doar 18 ani FOTO Facebook.com/Alexandra Chira

Tânăra în vârstă de 18 ani a convins nu doar publicul, ci şi juriul de specialitate al concursului naţional de interpretare a cântecului popular românesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marele premiu şi trofeul Festivalului Naţional de Folclor "Valeria Peter Predescu", desfăşurat la Bistriţa, în 26 şi 27 aprilie, a fost câştigat de către sălăjeanca Alexandra Chira.
"O altă mare bucurie pe care o aduc în Sălajul meu drag. Mulţumesc din suflet juriului şi publicului din Bistriţa", a scris Alexandra Chira pe contul său de Facebook, în dreptul fotografiei care o înfăţişează alături de premiile obţinute.

În vârstă de 18 ani, Alexandra a debutat ca solistă de muzică populară pe când avea doar 8 ani, când a participat la concursul "Voces Primaverae". A fost imediat remarcată şi promovată pe majoritatea posturilor naţionale de televiziunile, printre cei care au sprijinit-o numărându-se şi cunoscuta realizatoare TV Marioara Murărescu, cea care a asigurat şi cuvântul de prezentare de pe CD-ul Alexandrei. Alexandra este, din 2009, şi "Ambasadorul culturii româneşti în lume", distincţie acordată de către Asociaţia Partenerilor Dimplomaţilor Români cu sediul la Helsinki, sub înaltul patronaj al Ministerului Afacerilor Externe, în semn de apreciere a activităţii ei artistice şi a rezultatelor deosebite obţinute la o vârstă fragedă.

Aflat la a VIII-a ediţie, festivalul a adus pe scenă 26 de tineri solişti vocali, care au avut de interpretat trei piese muzicale: o piesă fără acompaniament (doină sau baladă de maximum 3 strofe), o piesă cu acompaniament orchestral şi o piesă din repertoriul artistei Valeria Peter Predescu.

Vă mai recomandăm:

Carla Sabău nu a trecut de audiţiile pe nevăzute ale emisiunii "Vocea României Junior". "Trebuie să tragi şi mai tare şi să ne convingi data viitoare"

Românul care s-a făcut cunoscut în lume cu muzica pe care o compune pentru trailere de film. „Aş fi murit nefericit, dacă nu reuşeam să fac asta”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările