O atletă celebră riscă suspendarea pentru dopaj. În 2016 a reprezentat România la maratonul olimpic de la Rio

O atletă celebră riscă suspendarea pentru dopaj. În 2016 a reprezentat România la maratonul olimpic de la Rio

Paula Todoran a alergat în 2016 la Rio FOTO Arhivă

Altleta, care a câştigat de mai multe ori titlul de campioană a României, a stabilit în luna septembrie a anului trecut, un record naţional la Campionatul Mondial de Alergare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Multipla campioană naţională Paula Todoran, prima alergătoare de cursă lungă din Sălaj care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, în 2016, trece prin momente dificile. Sportiva în vârstă de 35 de ani, legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău, riscă să fie suspendată din activitate pentru patru ani, după ce a fost depistată că a folosit o substanţă interzisă la Campionatul Mondial de Alergare – 50 kilometri, desfăşurat în luna septembrie a anului trecut, la Braşov, scrie magazinsalajean.ro. La respectiva competiţie, atleta a stabilit recordul feminin la alergare pe distanţa de 50 km, cu timpul de 3 ore, 28 de minute şi 8 secunde.

Potrivit lui Silviu Mureşan, directorul clubului din Zalău, la finalul cursei, sportiva ar fi cerut să i se facă testul anti-doping pentru a se putea întoarce acasă în aceeaşi zi.

"A luat un medicament pentru respiraţie, la recomandarea medicului, iar acel medicament a conţinut şi acea substanţă interzisă, care a fost depistată în urma controlului făcut de cei de la Agenţia Naţională Anti-Doping. Suspendarea este pe o perioadă de patru ani, dar decizia nu este definitivă. Verdictul final se va stabili în perioada următoare. E greu să treci peste un astfel de moment, după o viaţă de sportiv în care nu ai avut probleme de acest gen”, a precizat Mureşan pentru publicaţia citată.

Mirel Seişanu, antrenorul Paulei Todoran, a precizat că a atacat decizia: "Este foarte ciudat, fiindcă a trecut un an de zile de atunci şi abia acum s-a trimis o notificare. Când încalci un regulament sau ai astfel de probleme, ţi se comunică în maxim două luni. Prea multe nu am ce să spun, fiindcă s-a făcut Apel, iar decizia finală urmează a fi luată în perioada următoare".

Vă mai recomandăm:

 

Povestea unui român care a alergat la Maratonul de la Chicago pentru bolnavii de cancer

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările