Nouă focare de COVID-19 în Spitalul din Zalău. Pediatria, Urgenţa şi Chirurgia, printre secţiile afectate

Nouă focare de COVID-19 în Spitalul din Zalău. Pediatria, Urgenţa şi Chirurgia, printre secţiile afectate

Zeci de angajaţi din SJU Zalău sunt infectaţi FOTO EPA-EFEFOTO

Noi focare de COVID-19 apar în cea mai mare unitate spitalicescă din judeţul Sălaj, fiind diagnosticaţi atât medici şi asistente, cât şi personal auxiliar.

Ştiri pe aceeaşi temă

90 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău sunt infectaţi, în prezent, cu noul coronavirus, a anunţat joi, 29 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă, Ligia Marincaş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj.
Oficialul a precizat că au fost confirmaţi cu COVID-19, atât medici, cât şi asistente medicale, infirmiere sau personal TESA. Doar nouă dintre bolnavi au necesitat internarea, ceilalţi fiind izolaţi la domiciliu şi monitorizaţi de către medicii de familie.

"Din cele 90 cazuri active, marea majoritate au fost depistate ca urmare a testărilor care s-au făcut în jurul unui caz pozitiv din secţie, indiferent că a fost pacient sau cadru medical”, a precizat sursa citată.
Marincaş a mai spus că în cea mai mari unitate spitalicască din judeţul Sălaj există mai multe mini-focare, ce numără între două şi cinci cazuri, în secţiile Boli Infecţioase, Cardiologie, UPU, Neonatologie, TESA-administrativ, Pediatrie, şi trei focare mai mari, cu peste 5 cazuri, la Recuperare, Pneumologie şi Chirurgie. Toate secţiile amintite sunt în continuare funcţionale, întrucât cei care lucrează în cadrul lor s-au îmbolnăvit în perioade diferite de timp şi fac parte din categorii diferite, respectiv medici, asistenţi medicali, infirmieri.

Întrebat despre numărul total de infectări înregistrate în rândul angajaţilor SJU Zalău, de la debutul pandemiei, directorul DSP Sălaj nu a putut să ofere un răspuns, susţinând: "Îmi este greu să mă duc pe şapte luni în urmă".

Mai puteţi citi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările