Noi cazuri de gripă în Sălaj. Cum arată bilanţul îmbolnăvirilor

Noi cazuri de gripă în Sălaj. Cum arată bilanţul îmbolnăvirilor

Medicii recomandă vaccinarea antigripală FOTO Arhivă

Numărul cazurilor de gripă, dar şi al infecţiilor acute respiratorii şi al pneumoniilor este în continuă creştere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei persoane cu vârste de peste 60 de ani au fost diagnosticate cu gripă şi spitalizate pentru tratament în ultima săptămână, potrivit oficialilor Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj. În această situaţie, numărul cazurilor de gripă înregistrate în judeţ de la începutul anului a ajuns la 17, din care un deces, la un adolescent în vârstă de 15 de ani.

Potrivit sursei citate, în aceeaşi perioadă au fost constatate 2.668 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu 24% mai multe decât în săptămâna anterioară. Mai mult de o treime dintre pacienţi au fost copii cu vârste între 5 şi 14 ani. "Majoritatea pacienţilor au făcut forme uşoare, doar 13 pacienţi, din care 9 copii, necesitând spitalizate pentru tratament", ne-a declarat Ligia Marincaş, directorul DSP Sălaj. Alţi 380 de pacienţi, cu 37% mai mulţi decât acum o săptămână, au fost diagnosticaţi cu pneumonie. 70 dintre ei - cei mai mulţi copii - au fost internaţi.

Medicii recomandă persoanelor care prezintă semne de boală să se prezinte la medicul de familie pentru diagnosticare şi instituirea unui tratament corect. Specialişii susţin că cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu virusurile gripale este vaccinare. De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. O altă modalitate de a preveni răspăndirea virusului gripal este izolarea la domiciliu în cazul diagnosticării cu gripă şi evitarea contactului cu alte persoane.

Mai puteţi citi:

Adolescent de 15 ani ucis de gripă. Este a doua victimă din acest sezon

Mesajul dur al unui secretar de şcoală, după ce a fost „călcat“ de inspecţie: Cine îmi apără instituţia de învăţământ îngenuncheată de toţi guvernanţii?“

 
citeste totul despre: