Muzica şi arta plastică îşi aduc contribuţia la salvarea casei lui Iuliu Maniu

Muzica şi arta plastică îşi aduc contribuţia la salvarea casei lui Iuliu Maniu

Aşa arată acum casa în care se întâlnea, în perioada interbelică, elita politică a ţării

Un concert de muzică religioasă şi o licitaţie de artă au completat cu încă 5.300 de lei ”bugetul” pentru restaurarea Casei Memoriale Iuliu Maniu din Bădăcin, ajunsă într-un avansat stadiu de degradare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Campania publică „Salvaţi Istoria Naţională, Salvaţi Casa lui Iuliu Maniu din Bădăcin!“ a continuat, zilele trecute, cu un concert caritabil desfăşurat sâmbătă, 5 septembrie, chiar în curtea Casei Memoriale din Bădăcin. Potrivit informaţiilor primite de la preotul Cristian Borz, evenimentul a inclus evoluţiilor Corului „Te Laudamus” al Parohiei Greco-Catolice Şimleu Silvaniei, a Grupului „Chivot” al Bisericii Creştine Baptiste din Cehei, a Corului „Dealul Ţarinei” din Bădăcin, a grupului de tineri „Urmaşii lui Iuliu Maniu” din Bădăcin şi a solistei Ileana Domuţa Mastan. Tot acolo, au fost scoase la licitaţie două tablouri pictate de o membră a clubului „Urmaşii lui Iuliu Maniu”, tablouri care ilustrează starea actuală a Casei. În total, în urma evenimentului s-au strâns peste 5.300 de lei, care se adaugă la suma adunată de la debutul campaniei. Evenimentul a fost organizat de Parohia Greco-Catolică din Bădăcin în colaborare cu Primăria Comunei Pericei şi a Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Sălaj.


Reamintim că, din februarie, de când a fost demarată campania, zeci de români din ţară şi din străinătate au contribuit, fiecare cu cât a putut, la strângerea fondurilor necesare pentru începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii ce stă să se dărâme. Printre cei care s-au alăturat campaniei se numărăr Fundaţia ”Corneliu Coposu”, actriţa Oana Pellea, dar şi oameni simpli - inclusiv bugetarii din Sălaj, care au răspuns, astfel, la apelul şefilor lor, duşi de prefectul Ionel Ciunt la Bădăcin, pentru a vedea cu ochii lor dimensiunea dezastrului.


Recent, Primăria Şimleu Silvaniei a alocat o sumă substanţială, 15.000 de lei, în contul lucrărilor.


Cei care doresc să sprijine accest demers de salvare a casei de la Bădăcin pot dona în conturile:


Lei: RO22 RZBR 0000 0600 0208 5400
Euro: RO18 RZBR 0000 0600 0289 9205
Dolari: RO11 RZBR 0000 0600 1092 7730
Cont PayPal: salvaticasamaniu@yahoo.com


deschise la Raiffeisen Bank, Agenţia Şimleu Silvaniei, jud. Sălaj.

Vă mai recomandăm:

O mare actriţă vine în sprijinul cinstirii unui mare român. ”Dacă nu ne respectăm Istoria nu vom putea niciodată să ne construim viitorul”

FOTO Cum ne batem joc de testamentul lui Iuliu Maniu. Apel pentru salvarea casei memoriale a Sfinxului de la Bădăcin

Cum justifică Seniorul Coposu cele trei „greşeli“ ale lui Iuliu Maniu

Cum i-a salvat Iuliu Maniu de la moarte pe 38 de evrei. Scrisoarea lui Corneliu Coposu care demontează acuzaţiile de antisemitism lansate de comunişti


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările