Înşelat prin metoda „accidentul”: un tânăr a trimis 3.000 de euro unei femei, pentru a plăti, chipurile, cheltuielile de judecată ale tatălui acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Metoda de înşelăciune "accidentul" a făcut încă o victimă în Sălaj. Este vorba despre un tânăr din localitatea Sighetu Silvaniei, care a depus într-un cont bancar 3000 Euro pentru că o femeie necunoscută l-a sunat pe telefonul mobil şi i-a spus că tatăl său a fost implicat într-un accident de circulaţie.

Poliţiştii din comuna Chieşd au fost sesizaţi aseară, în jurul orei 18.00, chiar de către victima înşelătoriei,  care le-a relalat faptul că, în cursul zilei, în intervalul orar 12.00 – 16.20, a fost apelat pe telefonul mobil, în repetate rânduri, de o persoană necunoscută care i-a solicitat să trimită suma de 3000 euro la agenţie bancară din Bucureşti, motivând că tatăl său a fost implicat într-un accident de circulaţie şi banii sunt necesari pentru plata cheltuielilor de judecată.


Fără a-şi suna tatăl, plecat la muncă în judeţul Timiş, tânărul s-a dus la o agenţie bancară din localitatea Sărmăşag şi a trimis banii, prin Western Union, unei femei pe nume Manole Ana Maria. Abia după ce a efectuat tranzacţia, l-a contactat pe tatăl său şi astfel a aflat că a fost înşelat.
Sfaturi de la poliţişti


Pentru a evita o astfel de înşelăciune, poliţia recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a avut un accident, dându-i un telefon. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici Parchetul, nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo.


Nu expediaţi sume de bani prin mandate on-line, nu depuneţi bani în contul unor persoane necunoscute şi nu comunicaţi coduri de reîncărcare electronică a cartelelor telefonice unor persoane străine, indiferent de calitatea pe care acestea susţin că o au (deseori infractorii îşi asumă o calitate oficială – avocat, procuror, poliţist).


Notaţi numărul de telefon de la care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost prejudiciaţi.

Citeşte şi A apărut o nouă metodă de înşelăciune, "metoda accidentul". Mai multe persoane au plătit mii de lei pentru presupuse accidente cauzate de membri ai familiei

Ţeapă cu locuri de muncă în agricultură în Germania

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite