Maraton de filme de foarte scurt metraj, la Zalău. Publicul, invitat să îşi voteze peliculele preferate

Maraton de filme de foarte scurt metraj, la Zalău. Publicul, invitat să îşi voteze peliculele preferate

La Zalău, proiecţiile vor avea loc în Sala Porolissum FOTO trescourt.com

Zalăul va fi pentru două zile, capitala mondială a filmului de foarte scurt metraj. 40 de astfel de producţii din întreaga lume vor concura, în cadrul Festivalului Internaţional de Foarte Scurt Metraj Tres Court, pentru a obţine un loc în palmaresul decis de juriu, dar şi în inimile şi pe buletinele de vot ale unor spectatori exigenţi.

A 21-a ediţie a Festivalului Internaţional de Foarte Scurt Metraj Tres Court va avea loc în 12 şi 13 iunie, la Zalău, în organizarea Institutului Francez din România şi Orange, împreună cu Consiliul Judeţean Sălaj şi Michelin România.

Pe parcursul celor două zile, publicul local va avea posibilitatea de a se alătura celor 19 oraşe care găzduiesc acest eveniment în România. Născut la Paris şi difuzat simultan în 22 de ţări, acest festival aduce în premieră anul acesta pentru publicul local secţiunea internaţională de filme de foarte scurt metraj, ce va rula în două părţi, în Sala Porolissum a Consiliului Judeţean.

Secţiunea internaţională este un caleidoscop al creaţiei cinematografice mondiale. Nu mai puţin de 40 de filme concurează pentru a obţine un loc în palmaresul decis de juriu, prezidat anul aceasta de regizorul francez Michel Hazanavicius, câştigător, în 2012, al premiului Oscar pentru cel mai bun regizor pentru pelicula "Artistul". Şi spectatorii vor avea ocazia de a-şi vota producţiile preferate, alături de spectatorii din cele 22 de ţări gazde ale Festivalului, contribuind astfel la decernarea Premiului publicului.

Foarte variată, această selecţie reflectă realitatea noastră imediată, temerile şi speranţele noastre, fie că e vorba de starea planetei, de relaţii sociale, de locuri de muncă sau de situaţia politică.

Regizorii fimelor din Festivalul Internaţional vor avea la dispoziţie 4 minute pentru a prezenta publicului poveştile lor. Rezultatul va consta într-o avalanşă de poveşti concise care vor purta publicul prin stiluri diverse, de la dramă la comedie şi film romantic, de la documentar la animaţie, de la blockbustere la filme independente realizate cu telefonul mobil. Intrarea este liberă, în limita a 150 de locuri.

Citiţi şi:

Manifestul inedit al unui tânăr actor care vrea să-i apropie pe oameni de cultură. „Dacă nici la un film cu 1 leu biletul, sălile nu sunt pline, putem renunţa la idee“

VIDEO „Pup-o, mă!“, comedia făcută în cel mai pur stil ardelenesc. Când va intra în cinematografele din România

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: