Mâncăruri tradiţionale pe care trebuie să le încerci. Delicatesa cu burtă de porc din bucătăria japoneză

Mâncăruri tradiţionale pe care trebuie să le încerci. Delicatesa cu burtă de porc din bucătăria japoneză

Okonomiyaki, clătita japoneză FOTO ba-bamail.com

Când vine vorba de mâncare, fiecare ţară îşi are propria plăcere vinovată, un răsfăţ culinar care înseninează ziua imediat ce este savurat, care aminteşte de copilărie şi care îi face pe locuitorii respectivelor state să se lingă pe degete.

Ştiri pe aceeaşi temă

Franţa - Supa de ceapă
Franţa se poate mândri cu o nemaipomenită diversitate în ceea ce priveşte gastronomia. Probabil cel mai reprezentantiv preparat este supa de ceapă, în care un ingredient comun şi ieftin este transformat într-o mâncare rafinată.
Servită caldă, alături de pâine prăjită sau crutoane şi brânză deasupra, supa de ceapă face parte din categoria mâncărurilor sofisticate şi delicioase.

Japonia - Okonomiyaki
Extrem de popular în Ţara soarelui răsare, Okonomiyaki este un fel de clătită sărată, cu varză şi burtă de porc tăiată subţire, completate cu sosul dulce Okonomiyaki (un amestec de kerchup, Worcestershire şi sos de soia) şi maioneză japoneză.
În Japonia, există restaurante specializate în acest fel de mâncare, iar în unele clienţii pot să şi-l prepare singuri.

Rusia - Blini s Tvorogom
Un fel de clătite cu brânză, Blini s Tvorogom sunt un desert tradiţional din Rusia, care se pregătesc în casă, dar se pot cumpăra şi de la micii producători de la colţ de stradă. Cea mai cunoscută variantă este cea cu brânză de vaci, adesea unsă cu dulceaţă.

India - Malai Kofta
În India, unul dintre cele mai populare preparate este Malai Kofta, un fel de mâncare vegetariană ce constă în chiftele de cartofi, peneer (un fel de brânză indiană, din soia), nuci şi fructe uscate, scufundate într-un sos curry gros şi cremos.

Maroc - Shakshuka
Popular în întreg Orientul Mijlociu, Shakshuka este o creaţie a bucătăriei marocane, extrem de uşor de făcut, dar şi sănătos. Preparatul constă în nişte ouă poşate în sos de roşii, condimentat cu diferite mirodenii, precum piper, boia şi chimen.

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: