Mama elevului agresat la şcoală de un coleg: „Îi este frică de răzbunare“

Mama elevului agresat la şcoală de un coleg: „Îi este frică de răzbunare“

Paul se teme de o eventuală răzbunare a agresorului FOTO Captură video Bob Virgil Marius

Mama elevului de clasa a VIII-a bătut şi umilit la şcoală de un coleg a povestit pentru "Adevărul" de la ce a pornit conflictul, dar şi despre numeroasele probleme pe care agresorul le-a creat în trecut.

Ramona H., mama adolescentului agresat fizic de un coleg la Şcoala din Măierişte, susţine că nu este pentru prima dată când bătăuşul le creează probleme. Paul, fiul său în vârstă de 15 ani, a fost şi în trecut victima loviturilor agresorului. În 9 iunie, în ziua în care a fost filmată bătaia din sala de clasă, ar fi fost luat la pumni pe motiv că a îndrăznit să calce în satul colegului său.

"Când au ieşit în pauză, băiatul acela l-a luat la întrebări pe fiul meu, foarte revoltat de faptul că a mers în satul lui. După ce s-au ridicat din restricţii, am fost de câteva ori cu familia în satul din care e agresorul, la nişte prieteni; am vrut să îi mai scot pe copii un pic din casa după atâta carantină. Prezenţa noastră l-a deranjat pe băiatul respectiv, aşa că la şcoală l-a luat la întrebări pe fiul meu. În trecut, l-a mai ameninţat pe băiatul meu şi au mai fost probleme de genul între ei. Şi pe mine m-a jignit de multe ori pentru că i-am tot cerut să-mi lase copilul în pace", spune femeia. Aceasta susţine că şi alţi copii de la şcoală au intrat în vizorul bătăuşului: "Şi cu alţi copii avea probleme. Într-o vreme ducea prezervative la şcoală şi le punea pe cornurile care le primesc copiii, le deranja pe fete, inclusiv pe fiica mea, care este în clasa a VII-a. Sunt mai mulţi colegi care sunt dispuşi să spună ce s-a întâmplat în acea zi şi cum băiatul respectiv ameninţă în continuare că Paul nu va scăpa aşa uşor după toate astea. Colegii îl sustin pe fiul meu, pentru că ştiu că e nevinovat şi stiu ca de multe ori a primit bătaie la şcoală deşi era nevinovat".

După ce filmarea a devenit virală, iar femeia a depus plângere la poliţie, victima nu a mai vrut să meargă la şcoală. Îi este şi teamă, şi ruşine, spune mama. "Se teme că va fi agresat din nou. Îi este frică de o eventuală răzbunare. Este un băiat liniştit, care preferă să se lase umilit decât să riposteze. Îi este ruşine şi în acelaşi timp teamă că ar putea fi învinovăţit el pentru ce s-a întâmplat", zice Ramona H., care vrea să îşi ducă fiul la psiholog, pentru a-l ajuta să depăşească această traumă.  "La cum stă psihic acum, sincer nu stiu cum va trece peste examen", adaugă ea, precizând că după conflict nici consilierul şcolar, nici diriginta nu au luat legătura cu ei.

Reamintim că agresiunea a avut loc în 9 iunie, la şcoala din comuna sălăjeană Măierişte, în timpul pauzei. În pauza cursurilor de pregătire pentru Evaluarea Naţională, un elev de clasa a VIII-a a fost bătut şi umilit, de faţă cu alţi tineri, de către unul dintre colegii săi de clasă.

Agresiunea a fost filmată cu telefonul mobil de către un alt elev, imaginile fiind mai apoi postate pe reţelele de socializare, unde au stârnit un val de reacţii în rândul internauţilor. În filmarea devenită virală se observă cum bătăuşul îl îmbrânceşte pe colegul său, apoi îl loveşte cu sete cu pumnul în zona feţei, sub privirile nepăsătoare ale celorlaţi elevi.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru lovire şi alte violenţe, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj a dispus efectuarea unei anchete interne.

Mai puteţi citi:

VIDEO Elev bătut măr în sala de clasă. Copilul venise la şcoală să se pregătească pentru Evaluarea Naţională

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările