Luptă în doi pentru fotoliul de vicepreşedinte al Tribunalului Sălaj. Cine sunt judecătorii înscrişi în cursă

Luptă în doi pentru fotoliul de vicepreşedinte al Tribunalului Sălaj. Cine sunt judecătorii înscrişi în cursă

Postul de vicepreşedinte este râvnit de doi candidaţi FOTO Adevărul

Doar trei magistraţi s-au înscris la concursurile organizate în această perioadă de către Consiliul Superior al Magistraturii pentru ocuparea funcţiilor de conducere din instanţele şi parchetele Sălajului. Doi dintre ei luptă pentru acelaşi fotoliu, în timp ce pentru alte două posturi nu există niciun candidat.

Două funcţii de coducere în instanţele din Sălaj şi alte două în parchete sunt scoase la concurs în această perioadă de către Consiliul Superior al Magistraturii. Este vorba despre cel de vicepreşedinte al Tribunalului Sălaj, cel de preşedinte al Judecătoriei Jibou, postul de prim-procuror adjunct pentru Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj şi cel de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou.

Dacă pentru primul lupta se dă între doi magistraţi - judecătorii Claudia Tomşa şi Costin Moldoveanu de la Tribunalul Sălaj, pentru cel de adjunct al Parchetului sălăjean, procurorul Crin Bologa nu are contracandidat.
În ceea ce priveşte fotoliul de preşedinte al Judecătoriei Jibou şi cel de prim-procuror al Parchetului din oraş, acestea nu au trezit interesul vreunui candidat.

La nivel naţional sunt puse la bătaie 132 de funcţii de conducere în instanţele şi alte 123 în Parchete. Concursurile presupun o probă psihologică, ce se derulează între 19 şi 24 mai, pentru judecători, respectiv între 27 mai şi 4 iunie, pentru procurori, în cadrul căreia candidaţilor le va fi evaluată capacitatea de a lua decizii şi de a-şi asuma răspunderea şi le va fi verificată rezistenţa la stres, urmată, între 1 şi 8 iunie, respectiv între 28 mai şi 5 iunie, de susţinerea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de conducere şi se va încheia în 9 iunie, cu testul scris privind managementul, comunicarea şi resursele umane. Tabelul cu rezultatele finale va fi făcut public în 20 iunie.

Aspiranţii la aceste funcţii trebuie să fi obţinut calificativul "foarte bine" la ultima evaluare, să nu fi fost sancţionaţi disciplinar în ultimii trei ani şi să funcţioneze de cel puţin doi ani la instanţa ori parchetul la care este vacant postul.

Citiţi şi:

Procurorii, neputincioşi în faţa neregulilor în organizarea concursurilor din instituţii publice. „Oamenii ne acuză că nu le facem dreptate“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: