UPDATE Un nou scandal în învăţământul sălăjean. Inspectoratul Şcolar şi patru şcoli, percheziţionate de poliţişti. Reacţia ISJ Sălaj

UPDATE Un nou scandal în învăţământul sălăjean. Inspectoratul Şcolar şi patru şcoli, percheziţionate de poliţişti. Reacţia ISJ Sălaj

Percheziţiile au vizat patru şcoli şi Inspectoratulu Şcolar FOTO Arhivă

Anchetatorii susţin că infracţiunile vizează modul de acordare a unor gradaţii de merit, precum şi transferul unui elev de la o şcoală la alta.

UPDATE Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj au reacţionat în urma percheziţiilor de joi. Într-un răspuns transmis la solicitarea reporterului "Adevărul", oficialii ISJ Sălaj au menţionat că poliţiştii au ridicat din arhiva instituţiei mai multe dosare de gradaţii de merit.

"Din informaţiile apărute în presa locală, se pare că cercetările au început în urma unor sesizări care, sperăm, să se dovedească a fi neîntemeiate, la final. Nu ne dorim ca sistemul de învăţâmânt să fie pus într-o lumină nefavorabilă din cauza unor situaţii de acest gen, care nu caracterizează activitatea dascălilor. Precizăm că fiecare candidat la concursul pentru obţinerea gradaţiei de merit este direct răspunzător de autenticitatea documentelor depuse în dosar şi ne exprimăm convingerea că dascălii îşi asumă responsabilitatea faptelor", a arătat sursa citată.


Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, Şcoala Gimnazială “Porolissum” Zalău, Colegiul Naţional “Silvania” Zalău, Şcoala Gimnazială Stîrciu şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Horoatu Crasnei au fost călcate joi, 7 februarie, de poliţişti şi procurori, într-un dosar de fals material în înscrisuri oficiale, fals în declaraţii, fals intelectual şi uz de fals. Anchetatorii au ridicat mai multe documente necesare continuării cercetărilor.

Oamenii legii susţin că deocamdată nu există suspecţi, însă au precizat că ancheta vizează modul de acordare a unor gradaţii de merit în perioada 2016-2018, precum şi transferul unui elev de la o şcoală, la alta.
O acţiune similară a avut loc la începutul lunii noiembrie 2018, când poliţiştii au efectuat percheziţii la Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj şi Şcoala Gimnazială "Corneliu Coposu" din Zalău, privind modul de acordare a unor gradaţii de merit în perioada 2016-2017.

Mai puteţi citi:

Descinderi la mai multe instituţii din Zalău. Ce bănuieli au poliţiştii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările