LOCALE 2020. Peste 196.000 de sălăjeni sunt aşteptaţi la urne cu mănuşi şi dezinfectanţi

LOCALE 2020. Peste 196.000 de sălăjeni sunt aşteptaţi la urne cu mănuşi şi dezinfectanţi

În Sălaj sunt 313 secţii de votare FOTO Andreea Vilcovschi

Duminică, 27 septembrie, cetăţenii cu drept de vot din judeţul Sălaj sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi alege primarii, consilierii locali, preşedintele de Consiliu Judeţean şi pe consilierii judeţeni.

Pentru alegerile locale din acest an, în judeţul Săla au fost amenajate 313 secţii de votare, cu una mai multe decât la scrutinul precedent. Dintre acestea, 249, adică aproape 80%, sunt în mediul rural, iar diferenţa, în municipiul Zalău şi în oraşele Şimleu Silvaniei, Jibou şi Cehu Silvaniei.

Conform centralizării Autorităţii Electorale Permanente şi a Biroului pentru Imigrări Sălaj, duminică, 27 septembrie, sunt aşteptaţi la urne 196.145 de alegători înscrişi în listele electorale permanente.
Prefectul Virgil Ţurcaş a precizat că au fost tipărite 864.329 buletine de vot, care sunt pregătite în pachete distincte, pe categorii (primar, consiliu local, preşedinte consiliu judeţean şi consiliu judeţean), pentru fiecare circumscripţie electorală şi pentru fiecare secţie de votare. În cursul zilei de vineri, 25 septembrie, buletinele de vot au fost distribuite circumscripţiilor orăşeneşti, pentru ca sâmbătă, 26 septembrie, să ajungă şi în secţiile de votare din rural.

Peste 67.000 de măşti de unică folosinţă, 1.000 l de dezinfectant pentru mâini şi şi peste 57.000 de mănuşi vor fi trimise în secţii, pentru siguranţa sanitară a procesului de votare. "Fiecărei secţii de votare i se vor asigua aproximativ trei litri de dezinfectant. Măştile şi mănuşile sunt atât pentru membrii birourilor electorale, personalul tehnic auxiliar, persoanele acreditate, delegaţii acreditaţi, operatorii de calculator, personalul de pază, cât şi pentru alegători", a explicat prefectul.

Vă mai recomandăm:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările