Liviu Dragnea, către vicepremierul Ungariei: „Autonomia care va fi la Teleorman va fi şi în Harghita şi în Covasna“

Liviu Dragnea, către vicepremierul Ungariei: „Autonomia care va fi la Teleorman va fi şi în Harghita şi în Covasna“

Liviu Dragnea, la Zalău FOTO Andreea Vilcovschi

Preşedintele PSD a reacţionat la îndemnul lansat de către vicepremierul ungar cu privire la autonomia Ţinutului Secuiesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Autonomia care va fi în Suceava, în Teleorman, în Bistriţa va fi şi în Sălaj, şi în Harghita şi în Covasna“, i-a transmis Liviu Dragnea, liderul PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor, lui Semjen Zsolt, vicepremierul Ungariei, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute sâmbătă, 13 mai, la Zalău.

„Dacă discutăm despre drepturi egale, atunci chiar trebuie să fie egale“, a mai spus preşedintele social-democraţilor.

Invitat la cel de-al XIII-lea Congres al UDMR, Semjen a abordat subiectul autonomiei, dând ca exemplu alte state europene, unde acest demers a adus o serie de beneficii economie şi sociale regiunii vizate. „Nici noi, nici voi, românii maghiari din Transilvania, nu am revendicat nimic din ce nu există în altă parte a Europei sau care să nu fi fost cerut în altă parte a Europei. Trebuie să acceptăm că există drepturi minoritare acceptate de statele europene. Nu suntem mai prejos decât alte naţii din Europa. Priviţi în jur! Oare autonomia a dăunat ţărilor respective? Din contră, a adus beneficii economice şi sociale, iar acele regiuni s-au dezvoltat“, a spus Semjen.

La Congresul UDMR de la Zalău participă aproximativ 800 de delegaţi şi 200 de invitaţi, printre care şi Liviu Dragnea.

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările