Investiţie în sănătate. Aparatură medicală de aproape 12 milioane de lei la cel mai mare spital din Sălaj

Investiţie în sănătate. Aparatură medicală de aproape 12 milioane de lei la cel mai mare spital din Sălaj

Spitalul va fi dotat cu 133 de echipamente moderne FOTO Consiliul Judeţean Sălaj

Cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Sălaj va beneficia de aparatură modernă în valoare de aproape 12 milioane de lei, asigurată în cadrul unui proiect derulat prin Programul Operaţional Regional. Investiţia vizează cabinetele de specialitate şi laboratoarele din Ambulatoriu.

Consiliul Judeţean Sălaj continuă demersurile început în perioada 2015-2016, când a fost realizată investiţia de extindere şi modernizare a ambulatoriului, cu un nou proiect care vizează această componentă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

Astfel, în aceste zile a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul "Dotare cu aparatură medicală a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău", depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Potrivit administraţiei judeţene, prin acest proiect se vor achiziţiona 133 echipamente medicale pentru dotarea cabinetelor de specialitate din cadrul Ambulatoriului şi a laboratoarelor care îl deservesc. Valoarea totală a proiectului este de 11,6 milioane de lei.

În urmă cu trei ani, Consiliul Judeţean Sălaj a derulat un amplu proiect de extindere şi modernizare a ambulatoriului, prin care a fost realizată o clădire piramidală în curtea interioară, ce comunică cu clădirea existentă prin intermediul unor pasarele, construcţia existentă a fost reabilitată integral şi au fost realizate rampe de acces şi grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilităţi. De asemenea, a fost amplasat un lift şi o platformă liftată pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilităţi, s-au redimensionat şi înlocuit instalaţii electrice, sanitare, de încălzire şi de ventilaţie.

Mai puteţi citi:

Investiţia care dublează capacitatea de recoltare a sângelui. O companie privată a asigurat finanţarea

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: